Monday, 11 June 2012

Jasmine plantenrassen

Jasmine plantenrassen zijn legio, met meer dan 200 natuurlijke en gecultiveerde soorten, zou men zeker verwend. Een geslacht van struiken en wijnstokken, jasmijn behoort tot de Oleaceae (olijf) familie. Jasmine is afkomstig van de oude wereld. Echter, om de geur en het gebruik in thee en aroma essentiële oliën, gecombineerd met het feit dat de wit, crème of gele cluster van bloemen die bloeien op deze plant, heeft het tot een favoriete kamerplant, maar ook een van de meest commercieel winstgevende planten groeien . Een jasmijnplant bloem plant kan een struik of een klimplant met houtige wijnstokken, afhankelijk van de soort. Meestal groenblijvend, het blad is glanzend, helder groen, ongeveer 2 - 3 cm lang, tegengesteld aangebrachte, en gezamenlijk in een pinnate patroon met vijf tot negen blaadjes. De bloemen zijn vijf of meer dan gelobd vijf en zeer geurig.
Jasmine plantenrassen; Zoals eerder gezegd, wordt u verwend met een keuze, een aantal van deze rassen zijn ingevoerd uit het wild ook. Jasmine plantenrassen geven je een keuze om sommige planten binnenshuis te groeien, als bodembedekker of als klimmers die getraind kunnen worden op muren, schermen, overhead trellis, of gewoon daalde af van opknoping manden. Ik heb een aantal van de populaire plantensoorten die men kan eenvoudig bestellen van lokale kwekerijen.
Bos Jasmine: Botanisch bekend als Jasminum abyssinicum, deze soort is een bosrijke klimmer met donker glanzend groen blad, en vijf of zes gelobde bloemen worden gedragen aan de uiteinden takjes in oksels van de bladeren, ze zijn een helder wit met roze franjes.
Primrose Jasmine: Deze lange slanke groenblijvende struik is ook bekend als Japanse jasmijn en botanisch Jasminum mesnyi. Zijn slanke stengels hebben een achterstand tendens die ondersteuning nodig hebben als het groeit. Omdat het een krachtige groeier, ze groeien echt snel en goed reageren op regelmatige snoei. Primrose Jasmine plant draagt ​​kleine geel-groene ongeparfumeerde bloemen.
Gemeenschappelijke Jasmine: Native naar Iran, Jasmine officinale, omdat dit jasmijn is wetenschappelijk bekend, is de meest herkenbare en gemeenschappelijke van alle Jasmine rassen. De bloemen draagt ​​zijn witte, sterk geurende, en een bron van olie die wordt gebruikt in de parfumerie en cosmetica. Deze variëteit groeit meestal als houtachtige struiken, maar kan getraind worden om een ​​klimmer worden ook. Lees meer over jasmijn thee.
Spaanse Jasmine: Net als de gemeenschappelijke jasmijn, is Spaans jasmijn zeer gewaardeerd voor zijn geur. The concentraten geëxtraheerd uit deze jasmijn, worden veel gebruikt in de Ayurveda kruidengeneesmiddelen en parfums. Het is botanisch bekend als Jasminum grandiflorum, en is een bladverliezende heester / klimmer die zoete geurende bloemen draagt.
Roze Jasmine: Een evergreen Twining klimmer uit China, is roze jasmijn botanisch bekend als Jasminum polyanthum. Het produceert een grote overvloed aan geurende vijf bloemblaadjes stervormige witte of lichte roze met rode tint bloemen, dat vage roze, terwijl verschijnen in een bud vorm op wijnstokken die semi-bladverliezende naar Evergreen. Een krachtig teler die opgroeit tot 6 meter in de hoogte jaarlijks, dus zou moeten regelmatig snoeien in vorm te blijven.
Winter Jasmine: Bekroond met de Britse Royal Horticultural Society Award of Garden Merit (AGM), met een winter jasmijn in je tuin je zeker een winnaar in handen. Inheems in China, is de winter jasmijn wetenschappelijk bekend als Jasminum nudiflorum. Het draagt ​​kleine heldere gele bloemen genesteld tussen de groenblijvende heldere blad. In tegenstelling tot veel andere jasmijn druivenrassen, het maakt niet garen, dus moet constant worden en pruimen gevormd.
Andere Jasmine plantenrassen Naast de bovengenoemde beroemde en gemakkelijk beschikbaar jasmijn plantenrassen zijn er ook nog een paar, dat men zal moeten scout door de kwekerijen.
Gold Coast Jasmine: Een groenblijvende klimplant die kunnen worden opgeleid als een onsamenhangend struik, Gold Coast jasmijn is botanisch bekend als Jasminium dichotomum. De witte bloemen met licht roze tinten bloeien het hele jaar lang, zijn geurig en 's nachts open.
Star Jasmine: Star jasmijn, jasmijn of Zuidelijke Trachelospermum jasminoides als ze wetenschappelijk bekend zijn, worden zeer klein in hoogte, niet meer dan 20 centimeter in combinatie met een dicht bladerdak maakt ze uitstekend geschikt voor bodembedekker. Het draagt ​​kruidig ​​geurende witte bloemen van de late winter tot de vroege zomer.
Arabische Jasmine: Een groenblijvende klimplant of struik die overal kan groeien tussen de 1-3 m hoog, dat bloemen die 's nachts open en dicht in de ochtend beren. De witte bloemen gedragen in clusters van 5-20, zijn sterk geurende. Botanisch staat het bekend als Jasminum Sambac.
Italian Jasmine: Een zeer wandelen groenblijvende struik of een wijnstok die snel kunnen bedekken schermen en muren, beren clusters van geurige, heldere gele bloemen de hele zomer. Botanisch Italian jasmijn staat bekend als Jasminum humile.
Na het kiezen van de jasmijn die u wilt, leren over hoe om te jasmijn plant, met een complete gids voor groeiende jasmijn planten, door te lezen
Jasmine Plant Care; Jasmine Plant Binnen Care; Jasmine plantenziekte; Ik ben er zeker na het doornemen van deze lijst van jasmijn plantenrassen, die net is voorzien van een paar beroemde rassen, krijgt het verwarrend, terwijl kiezen. Maar dan, niemand zei dat je niet meer dan een bloeiende jasmijn hebben in uw landschap!

No comments:

Post a Comment