Sunday, 29 April 2012

Broodboom

De broodvruchtboom is inheems in het Maleisisch schiereiland en West-Pacifische eilanden en is een soort van de bloei-en vruchtdragende boom in de moerbeiboom familie, Moraceae. Het is nu gepropageerd en gecultiveerd in tropische gebieden over de hele wereld waar zij is uitgegroeid tot een voedingsmiddel, omdat het hoog op voedingswaarde. De broodboom wetenschappelijke naam is Artocarpus Altilis. Een van de interessante broodvruchtboom feiten omvat de geschiedenis, hoewel omstreden, over de manier waarop het werd over de hele wereld verspreid uit haar geboorteland. Sommige attribuut aan William Bligh, commandant luitenant van de HMS Bounty, die in de late 18de eeuw ingevoerd als een goedkope, high-energy voer voor de Britse slaven in het Caribisch gebied, terwijl sommigen zeggen dat het was kapitein James Cook, die het onder de Caribisch gebied. Nou, ik denk dat die ooit het deed, deed een prima job, omdat deze boom en haar vruchten, rauw en gekookt, staat hoog op essentiële mineralen. Lees meer over breadfruit voeding.
Broodvruchtboom Identificatie; De broodboom is een snelle groeier, tot bijna tot op 85 à 90 meter hoog. Its verspreid is breed houden van de romp schoon en glad. Het heeft vele zijtakken, die verder naar buiten tak met bladeren laterale-dragende twijgen. De breadfruit heeft ongewone gevormde bladeren, ze zijn meer of minder diep ingesneden in de 5 tot 10 puntige lobben (lange en enigszins ovaal) op dik geel gekleurde bladstelen. De bladeren zijn glanzend aan de bovenzijde en zijn stijve haren aan de onderzijde. De boom draagt ​​een veelheid van kleine bloemen, vrouwtjes en mannetjes. De verbinding breadfruit is meestal langwerpig, cilindrisch, rond of peervormig. De vruchten zijn meestal gedragen in clusters van 2 of 3 op de tak tips.
Groeiende Broodvrucht Bomen; Growing breadfruit bomen hangt af van de gekozen variëteit; gezaaid of zaadloze. De geënte variëteit is gegroeid van breadfruit zaden, en gezaaid verse voordat ze verliezen de levensvatbaarheid om te ontkiemen. De pitloze ras wordt geteeld door het transplanteren van tal van sukkels die tot het voorjaar van nature uit de wortels. Suckers kan ook worden veroorzaakt door de opening van een wortel en bloot te stellen aan het natuurlijke klimaat. Stekken kan ook worden gebruikt om de breadfruit propageren. Breadfruit enthout geënt of budded op zaailingen van bomen wilde jackfruit hebben ook bewezen zeer succesvol te zijn. Lees meer over enten fruitbomen.
De breadfruit is aangepast aan een breed scala van bodems, het hangt meestal op die tropische plaats wordt geplant. Een breadfruit heeft met succes geteeld in diepe, vruchtbare, goed gedraineerde grond, zand koraal bodem, in zoetwater moerassen en zelfs in tolerant voor zout bodem ook. Er zijn meer dan 300 cultivars beschikbaar en elke is aangepast aan een ander soort bodemsamenstelling.
Broodvruchtboom Care; De breadfruit is een tropische boom, en vergt derhalve temperaturen variërend tussen 60 ° tot 100 ° F, fruit goed. De breadfruit vereist geen uitgebreide verzorging. Water als per klimatologische de noodzaak, en het met een standaard mengsel van stikstof, fosfor en potas (kalium) diervoeders, voor seizoeninvloeden. De feed kan worden verhoogd wanneer de boom zijn de vruchtbare leeftijd bereikt. Met een goede verzorging van de boom, het zijn vruchten zal vanaf de leeftijd van 3 tot en met 5 te dragen, en productief voor een goede 40 tot 50 jaar. Snoeien is niet belangrijk, maar als het is een dichtbevolkt gelaagde boom, cross snoeien zijn takken zullen zorgen voor een betere lucht en licht verkeer.
Breadfruits moeten geoogst worden op de vervaldag, die wordt aangegeven door het verschijnen van kleine druppeltjes van latex op het oppervlak. Your broodvruchtboom kan een rendement halen van 50 tot 100 vruchten per jaar, nu is dat veel van voeding op je handen!

No comments:

Post a Comment