Tuesday, 17 April 2012

Narcistische moeder

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,, wie in het land is het mooiste van alles?
Koningin-moeder in de animatie Sneeuwwitje.
De meeste definities van narcisme definiëren als een buitensporig fascinatie met zichzelf die gedijt op zelf-liefde, ijdelheid, en permanente behoefte aan bevrediging. Het wordt beschouwd als een ontwikkeling van zijn persoonlijkheid stoornis. De term narcisme is afgeleid van het Griekse mythologische karakter, Narcissus, een knappe Griekse jeugd die werd gestraft voor de afwijzing van wanhopige voorschotten nimf Echo's. Hij werd vervloekt om verliefd te worden op zijn eigen spiegelbeeld in een plas water, en als hij niet in staat was voor de voltrekking van zijn liefde, veranderde hij in een bloem in dit verdriet. De geel gekleurde bloemen zijn naar hem vernoemd; Narcissus. Hoewel een zekere mate van narcisme is van essentieel belang in ons, om ons een goed gevoel over onszelf, het spreuken problemen wanneer wordt het een onlosmakelijk onderdeel van onze identiteit. Dit kenmerk is vooral traumatisch voor kinderen die te maken hebben met een narcistische moeder. Lees meer over narcistische persoonlijkheidsstoornis.
Narcistische moeder; Als het kind geboren is, zo is de moeder. Er is geen ontkenning van het feit dat een moeder een belangrijke rol in de opvoeding van een kind speelt. In de meeste normale set-ups, een moeder is iemand die voedt het kind met onbaatzuchtige liefde en zorg. Stel je nu voor een scenario, waarbij een kind om voortdurend 'zoeken' voor de liefde van de moeder, of nog erger omgaan met de rol van omkeringen. Hoewel intelligente vrouwen, een narcistische moeder is emotioneel onvolwassen en niet in staat om het kind met een gezond milieu, omdat ze te druk bezig met het opkomen voor hun eigen superioriteit of betekenis.
Narcistische moeder Traits; Hoe herkent men een narcistische moeder, een jong kind niet kan. Voor kleine kinderen is het een moeilijke tijd als ze niet kunnen begrijpen waarom de moeder van hen houdt alleen wanneer haar toestand is voldaan. Een narcistische moeder wil worden verzorgd, verwend en verwend, door de 'jonge kind', en dat is wat ze doen om hun jonge kinderen, train ze om tegemoet te komen aan hun wensen en grillen. De kinderen worden gedwongen om te rollen omgekeerd, en de liefde die zij ontvangen hangt af van hoeveel ze bereid zijn om te douchen op hun moeders. Een kind dat leeft met een narcistische moeder heeft voortdurend bewijzen dat hij / zij waard is de liefde van de moeder. Een van de meest ernstige gevolgen van het hebben van een narcistische moeder is dat het kind opgroeit tot een volwassen vol complexen en persoonlijkheidsstoornissen, of misschien zet narcistische zelf.
Een narcist moeder ziet zichzelf als perfect, kan ze de waarheid vervormen in het proces, vooral wanneer rekening van het kind naar beneden. Een gemeenschappelijk kenmerk gezien bij narcistische individuen is dat ze niet iemand als geprezen voor hen, geen lof voor hun kinderen ook. En God verhoede, is het kind geprezen, een jaloerse narcistische moeder is heel goed in staat van de afnemende of vernederende haar kind. Ze zal niet ineenkrimpen in haar behoefte te voelen superieur terwijl het minimaliseren van het kind staat. Voor een narcist moeder, het kind is er slechts een doel te dienen, om te voldoen aan haar behoeften, anders het kind bestaat niet. Ze weigeren het kind als een individu die zijn / haar eigen behoeften te erkennen.
Een narcistische moeder denkt dat ze alleen recht heeft op alle liefde en genegenheid. Psychologen die vrouwen die behandeld zijn met deze stoornis hebben gemeld dat een narcistische moeder concurreert met haar eigen kind voor haar echtgenoot en familie aandacht. Zij verwachten gunstige behandeling en volledige naleving van het eventuele verzet getoond door het kind resultaten in woede en uitbuiting. Wat lijkt als een oorzaak van zorg voor kind zorgverleners is dat een narcistische moeder is heel goed in staat van seksueel misbruik van het kind te krijgen dat 'good factor voelen'. Om te begrijpen narcisme beter, lees narcistische persoonlijkheidsstoornis oorzaken en narcistisch gedrag.
Hoe om te gaan met een narcistische moeder is een moeilijke vraag te beantwoorden. Totdat het kind groot is, ze echt niet weten wat ze mee bezig zijn. Dus het is aan de familie, vrienden en leraren aan een narcistische moeder te herkennen, en zowel te helpen; de moeder en het kind, voor een kind die verstoken is van een normale jeugd, zal op zijn beurt verstoken blijven van een normaal volwassen.

No comments:

Post a Comment