Sunday 29 January 2012

Culinaire Kruidentuin

Kruiden voeg veel meer dan alleen aroma om het voedsel, hebben zij de potentieel om de smaak en smaak van de maaltijden veranderen. Het gebruik van kruiden tot seizoen en garneer voedingsmiddelen is een oude oefenen. En indien men een gevarieerd, zelfs exotische kruiden vindt bij de hand, kan het veilig worden toegeschreven aan de ontdekkingsreizigers, en zelfs de koks die hield van experimenteren. Een culinaire tuin, zoals te zien in de huidige tijden was het niet een tuin geteeld 'achter het huis', of een plaats krijgen op een verborgen hoekje, werden speciale plekken aan hen gewijd in de oudheid. Een culinaire kruidentuin vol kruiden, met diverse gekleurde bladeren en fijne tere bladeren geplaatst in de lichte wind pad, dat de geur je weg zal de schoonheid van uw tuin te verbeteren, en ook je voedsel smaakvol will waaien. Lees meer over kruiden voor het koken.
Keukenkruid; Culinaire kruiden zijn die kruiden die kunnen worden gebruikt voor de bereiding van voedsel, hetzij als een kruid, een smaakmaker of als garnering. Niet alle kruiden eetbare zijn en kunnen worden gebruikt voor culinaire doeleinden kunnen sommige alleen worden gebruikt voor medicinale redenen om kwalen, die u vinden in kruidengeneesmiddelen genezen. Als het een culinaire kruidentuin u van plan te ontwerpen en te bouwen, is het noodzakelijk om elk kruid de basisbehoeften van de groei gewoonten en behoeften te begrijpen. Er zijn vele kruiden kan men kiezen voor groeien; basilicum, dille, bonenkruid, lavendel, mint, rozemarijn, tijm, dragon, lavendel, citroenverbena, kamille, oregano, basilicum, koriander, bieslook, peterselie, salie, saffraan, curryblaadjes , knoflook, venkel, enz.
Culinaire Kruidentuin; Een culinaire kruidentuin is een aparte locatie in de tuin, in het bijzonder gewijd aan het kweken van kruiden alleen. Some tuiniers zelfs mix kruid groeiende met bloem en groentebedden. Kun je dat proberen of wijden een stuk land alleen voor kruiden. Hoe maak je een culinaire kruidentuin groeien, hangt af van een individu, een zorgvuldig bestudeerd ontwerp, of een informele tuin. Wat moet er rekening gehouden worden is de groeiende gewoonten van de planten, om genoeg ruimte te waarborgen voor hen is.
Locatie is belangrijk, de meeste kruiden ten minste 6-8 uur licht nodig, gedeeltelijke inbegrepen. De bodem moet vruchtbaar, goed gedraineerde en begiftigd met organische compostering. Kruidentuinen moeten zuiver functioneel. Door functionele Ik bedoel, moeten zij worden gekweekt in patches die gemakkelijk toegankelijk zijn voor besproeiing, wieden, snoeien, bemesten, mulchen en beheersen ongedierte. Een kruidentuin gaat niet alleen over het kweken van kruiden in de grond de bodem, kan men gebruik maken potten en bakken tot de ruimte beter te beheren. Een verhoogde tuin bedden plan is ook een goed alternatief. Lees meer over hoe de lay-out een kruidentuin.
Gevorderde amateur adviseren niet planten kruiden van dezelfde groei gewoonte samen, zoals mint die invasieve planten. Meerjarige, tweejaarlijkse of evergreens moeten samen voorkeur worden gegroepeerd. Zelfs seizoengebonden kruiden, tezamen moeten worden geplant zodat men kan de vrije ruimte afwisselend gebruiken. Cilantro, bieslook, enz. moet worden geplant in fasen, betekenis, veertien dagen's verschil tussen de zaaitijd van dezelfde kruid, deze manier tegen de tijd u klaar bent om oogst een batch houden, is een ander krijgt klaar. Het gebruik van rij kruid aanplant is zeer geschikt voor het kweken van kruiden in verschillende batches.
Een culinaire kruidentuin is nogal veel plagen, vandaar ongediertebestrijding is erg belangrijk. Gewas of kruid draaiing is een goede praktijk die de bodem als het kruid ten goede zal komen, vergeet dan niet om de bodem te rusten voor korte periodes tussen de planten. Voordat je gaat op en Plant deze smaakvolle kruiden, een woord over de oogstmethode, altijd met de hand geoogst te behouden aroma.

No comments:

Post a Comment