Monday 16 January 2012

Nieuwjaar Tradities

Moet Auld kennismaking be vergeten, en nooit in gedachten?; Moet Auld kennismaking worden vergeten,, En Auld Lang Syne.
[Chorus]; voor Auld Lang Syne, mijn lieve,; voor Auld Lang Syne,; We Tak een kopje van vriendelijkheid nog; voor Auld Lang Syne!
En zeker ye'll worden uw pint-stowp,, En toch zal ik de mijne, en we zullen een kopje o vriendelijkheid nog Tak,; voor Auld Lang Syne!
We TWA hae lopen over de Braes,, En pou'd the Gowans fijn,, Maar we hebben wander'd Monie een vermoeide fit,; Sin Auld Lang Syne.
We TWA hae paidl'd in een brandwondencentrum,; Frae ochtendzon tot dineren,, Maar zeeën tussen ons braid hae roar'd; Sin Auld Lang Syne.
En er is een hand mijn trouwe Fiere,, En GIE's een hand o uwe,, En we zullen Tak een recht GUID-Willie waught,; voor Auld Lang Syne. ~ Auld Lang Syne door Robert Burns, Schotse platteland dichter en song-maker.
Letterlijk voor oude tijden 'sake, kan de stammen van Auld Lang Syne, een Schots lied herschreven in 1788 en postuum uitgegeven na de dood van de dichter in 1796, nog steeds worden gehoord als de wijzers van de klok in de buurt van het middernachtelijk merk op New Year's Eve, in bijna alle Engels sprekende landen. Het verzamelen van Scots woning in Londen, buiten St. Paul's Church aan de moderne weergave van de eeuwenoude volksliedje te zingen is nog steeds een gemeenschappelijk gezicht zelfs vandaag de dag waardoor het een van de meest geliefde tradities nieuwe jaar. Mensen ook bij elkaar komen op Trafalgar Square, Piccadilly Circus en rond de Efteling om de klokken te horen dat inluiden in het nieuwe jaar. Zij hebben ook de handen ineenslaan en zingen het lied hardop.
So integraal een deel van New Year's Day is geworden dat de burgers van de Verenigde Staten te zien als de eerste indicator van de komst van het nieuwe jaar, ook als de klok middernacht gesignaleerd voordat het lied gaat de lucht. Gepopulariseerd door Guy Lombardo en Zijne Koninklijke Canadezen, in het jaar 1929, dragen Lombardo zong het lied in het Hotel Roosevelt als de klok 12 slaat. Die nacht werd een aangepaste in New York City geboren voor de Amerikanen die de song maakte regelmatig op de radio en later televisie aan het begin van elke Nieuwjaarsdag om middernacht tot 1978, met Gelukkig Nieuwjaar, Amerika ter vervanging van het op de CBS in 1979 tot 1995. Waldorf Astoria verplicht speelde het elke oudejaarsavond tot 1976. Verbazingwekkend, Lombardo ook gehoord had het lied in Ontario, zijn geboorteplaats in Londen, waar het ook was doorgegeven voor de woonplaats van Schotten in Groot-Brittannië.
Verslaafd bent u? Willen over andere nieuwe jaar tradities en gewoonten? Lees verder en je gebiologeerd!
Oud en Nieuw: Tradities
Resoluties Galore; New Years zonder enige resoluties is bijna een onmogelijke fenomeen. Zelfs degenen die Do Make alle resoluties, uiteindelijk het maken van de resolutie van niet het maken van een resolutie! Dus mensen allemaal kloppen over de hele wereld zich uit met het maken van nieuwe resoluties, de meest populaire zijn die met betrekking tot gewichtsverlies en het geven van op roken en drinken. Hoeveel mensen daadwerkelijk vasthouden aan hen is een ander verhaal helemaal, maar het Nieuwe Jaar traditie van bedenker New Year's resoluties heeft waarschijnlijk haar wortels terug in 153 voor Christus, wanneer de Romeinen de naam van de eerste maand van de kalender naar de oude mythische koning met twee hoofden, de zogenaamde Janus. Janus had twee koppen, een aan de voorkant en een aan de achterkant en dus is het soort symbolische als in de mogelijkheid om terug te blikken op het verleden en ook de richting van de naderende toekomst op hetzelfde moment. Zo, net de Romeinen keken terug het afgelopen jaar op New Year's Eve na te denken over wat nodig is herstellen en zochten de verschillen met vijanden op te lossen. Ze keek ook vooruit naar een beter jaar en gerestaureerd gespannen relaties door het uitwisselen van cadeaus en dus Janus werd officieel de eerste symbolische initiatiefnemer van resoluties. Zelfs christenen kwam tot de eerste dag van het jaar te gebruiken als een dag voor bezinning en bekering verleden alsmede bedenker manieren om te herstellen overtreden voert.
Toen kwam Babylonië, waar mensen namen het maken van nieuwe jaar belooft waar ze eerlijk besloten om alle de boerderij instrumenten die ze geleend in het voorgaande jaar terug. In de huidige Frankrijk, is New Years Day genaamd Le Jour de l'An families, vrienden en familie eigenlijk zitten bij elkaar en het aandeel van de doelen die ze willen bereiken in de komende jaar. De Russen willen een schuld-vrije jaar van start gaan.
Het geluk van de baby; Circa 600 voor Christus, de Grieken begon te geloven dat de aanwezigheid en verwennerij van een baby op nieuwjaarsdag kan brengen hen veel geluk. Dus, de praktijk van het rondgaan met een jonge baby in een mandje om de jaarlijkse wedergeboorte van de godheid van de landbouw, Dionysus, met alle goede oogst symboliseren werd populair onder de Grieken en de baby symboliseerde de vruchtbaarheid en de toekomst een goede opbrengst. Zelfs vandaag de dag in Griekenland, het is een geloof dat de eerste persoon die stappen in een huishouden wordt verondersteld om de brenger van goed geluk dus mensen willen dat het een gelukkige kind omver te werpen over de drempel worden beschouwd. Een gelukkige kind is iemand die genoeg is gezegend te zijn haar beide ouders nog in leven. Op dag New Year's, kinderen gaan ook Caroling around blokken. Deze praktijk is ook wijd verspreid is in moderne Engeland waar kinderen worden gestimuleerd om vroeg wakker en zwerven hem te blokkeren en te verzamelen mince pies, munten, snoepjes en appels voor het zingen de bewoners van het blok. Maar die zijn verondersteld om het te verpakken door 's middags of zijn gesynchroniseerd als dwazen! In Japan, kinderen krijgen kleine presenteert met geld naar binnen geroepen otoshidamas.
De kerk aanvaardde ook het ritueel van de viering van het kind als een symbool van de geboorte geboorte van baby Jezus, na aanvankelijk te stigmatiseren als een heidens symbool. As voor de Amerikanen, verkregen zij de overtuiging dat een pasgeboren baby de symbolische voorstelling van een Nieuw Jaar, en daarmee nieuwe kansen, in de vorm van een banner, from de Duitsers de 1300s en have gladly behouden de gewoonte tot datum.
Gezien het feit dat vroege Egyptenaren een kind gebruikt als een symbool van wedergeboorte, zelfs vandaag de dag jongens en meisjes worden gegeven kleurrijke snoepjes met levendige wikkels, in vormen van een man op een paard en een vrouw in een jurk, respectievelijk. Accordeon vormige snoepjes zijn ook verdeeld.
Een lange, donkere en knappe Bezoeker; De oude Schotse vieringen van Hogmanay heeft een zeer belangrijke gewoonte van de eerste voet, waarbij de mensen daling in op plaatsen van buren en vrienden, brengen ze kolen, rijk en dik roomboter koekjes en andere geschenken kort na middernacht. Het wordt beschouwd als bijzonder geluk als een lange, donkere en knappe man is de eerste om de drempel van een huis te steken. In Amerika een bezoeker hoge frame en donker haar bodes in goede geluk net na het klokkenspel van Nieuwjaar zijn sport. In Griekenland, kan het de man van het huishouden, die zijn huis binnenkomt net na middernacht.
De Nacht van de Bell Tolling; In Japan is de joyano-kane of de nacht-horloge klok is rolde precies 108 keer om te zuiveren alle mensen uit de 108 aardse en materialistische hebzucht en verlangens die verzwakt en plagen de menselijke ziel gecensureerd door Boeddhistische beginselen, tijdens de oshogatsu of nieuwe jaar.
A Vision Vol licht, terwijl het uiteenspatten van voetzoekers is een zeer gemeenschappelijke traditie aan het begin van een nieuw jaar. Uitwerken en fancy voetzoeker show worden georganiseerd in de hele wereld en de mensen te verzamelen in de honderden om ze te zien. De Braziliaanse Praia de Copacabana vuurwerkshow is een van de beste shows in de wereld samen met deze aangehouden nabij de Eiffeltoren in Parijs en IJsland. Bevolking van IJsland ook regelen voor reusachtige vreugdevuren die overblijven hele nacht laaiende hele land terwijl de Indonesiërs niet kan doorgronden van viering een New Year's zonder de trompet en vuur crackers. Terwijl de Nederlandse stellen hun kerstbomen in vuur en vlam samen met andere crackers in een poging om weg te rijden de boze geesten van het verleden en van harte de goede geesten uit te nodigen in hun verblijfplaatsen in het komende jaar, het Engels tot aan het begin van 1900 belicht meidoorn struiken met rietjes, in de korenvelden, in Radnorshire en Herefordshire vroeg op nieuwjaarsdag. Dit was geloofde aan geluk douche op hen en vele keukens toegestaan ​​deze struiken aan de wanden sieren totdat de volgend jaar, wanneer de boerderij-helpers weer zou pre-dawn ontwaken en herhaal de aangepaste door te slepen een struik om de velden. Zuid-Amerikanen burn dummy vogelverschrikkers gevuld met hooi en voetzoekers klokslag middernacht tot de ongeveer kwaad dat hen had geplaagd in het afgelopen jaar wordt verminderd tot as betekenen. Dit is een zeer belangrijke gewoonte van hun Ano Viejo Nieuw jaar tradities. In Suriname, speciale crackers genaamd paragas die daadwerkelijk zijn rood-firecracker-linten zijn vlammen gezet.
De Tournament van Roses; Gevierd voor het eerst in 1886, door de Valley Hunt Club in Californië, het Toernooi van Roses Parade in Pasadena werd gestart om de rijping van oranje gewassen als beroemdheid behandelen. De parade heeft een unieke show van innovatieve vlotters omhoog gaan als onderdeel van de vieringen. De Rose Bowl voetbalwedstrijden nog Gespeelde vandaag was gestart alleen in 1902. Ofschoon Romeinse wagenrennen deed vervangen voor enkele jaren, voetbal teruggekeerd in 1916 op openbare vraag.
De 'Ball Dropping'; Elk jaar, scherp 23:59 op 31 december, een gigantische Waterford Crystal ball met een gewicht van 5386 kg, met een diameter van 3,7 m is gedaald van Times Square in New York, en bereikt de grond, precies in 60 seconden, scherpe om middernacht. Een aangepaste dat was terug gestart in 1907, toen het late werd door 1 seconde en gemaakt van hout en ijzer, woog slechts 320 kgs. Vandaag deze viering trekt duizenden mensen naar de site. Loop der jaren veel experimenteren is gedaan met de look van de bal, met een appel met karmozijnroode bollen en een groene stengel vervanging de bal in 1981, gezien dat de stad soms aangeduid als Big Apple. In 2009, bal heeft ongeveer 3500 verlichting cues en is 12 voet in diameter. Deze bal wordt geloofd in haar positie blijven behouden als permanent competitieprogramma op de Times Square.
De Dagen van de Heiligen; oudejaarsavond in Frankrijk en Italië is la Saint-Sylvestre and Notte di San Silvestro, zin de nacht van Saint Sylvester. De Franse host uitgebreide feesten, gewijd aan de Saint, genaamd le Reveillon de la Saint-Sylvestre met champagne en eend en gans delicatessen worden veelvuldig waargenomen in het land als deel van Nieuw Years Eve evenementen.
Nieuwjaarsdag is gewijd aan St. Basil in Griekenland, waarbij een taart genaamd St. Basil's cake of Vassilopitta is gebakken met een zilveren munt geplaatst in het interieur. Wanneer gesneden, de eerste stuk gaat naar St. basilicum, de komende een tot het huis, is de derde gegeven aan de oudste gezinslid enzovoort. Stukken zijn beveiligd voor zelfs leden die niet aanwezig tijdens de uitvoering van de aangepaste. De volgorde van distributie is nooit verstoord of veranderd met plakjes wordt gegeven aan gezelschapsdieren en boerderij beesten alsmede. Als voor het muntstuk, wie vindt het wordt gezegd gezegend voor de komende een jaar. St. Basil was een genereus en filantropische priester van de Griekse Orthodoxe Kerk, bekend voor zijn liefde voor het down vertreden en kansarme. 1 januari is zijn sterfdag en aldus toegewijd aan zijn eerbied.
Ongebruikelijke Nieuwjaar Tradities
Don That Ondergoed; als ongebruikelijk als het lijkt, in sommige landen, aantrekken een bepaalde kleur van ondergoed in New Jaar wordt gezegd positieve effecten op volkeren levens. In Spanje en Italië rode ondergoed zogenaamd trekt goede geluk. Overwegende in Ecuador en Venezuela, gele onderkleding verhindert de truc en in Mexico Yellow ondergoed volloopt de schatkisten met geld. Venezolanen en Mexicanen geloven ook dat rood ondergoed brengt liefde indien versleten op New Year's Eve. Hoe ware deze bijgeloven zijn? Goed, Verwen en controleer.
Verpak de koffer Ecuadorianen en Venezolanen hebben een aanvaarde overtuiging dat als ze gaan rond de blok met een kist met Nieuwjaar om middernacht, wordt gezegend worden om te beginnen aan de reis van hun dromen in het komende jaar.
Oproep voor de hunk; Ancient Nieuwjaar tradities betrokken Grecian maagden verbruikende zoute eetwaren net voordat je naar slapen op New Years Eve zoals het was aanvaard dat doen zou dromen wekken waaruit hun toekomstige leven partners. Engels jonkvrouwen anderzijds zou eiwitten splatter op water oppervlakken in een poging om de brief formatie, indicatieve de initialen van hun toekomstige echtgenoten, op New Year morn zie.
Nieuwe Year's Food Tradities; New jaar tradities variëren van plaats tot plaats en zodat levensmiddelen tradities zijn gebonden aan verschillen afhankelijk van het land.
In de Verenigde Staten, is een gemeenschappelijk idee dat eten erwten op nieuwjaarsdag om overvloed van alles wat de rest van het jaar hebben. Ja, zijn zwart eyed peas verbruikt door families over de land. De rijst en erwten verzinsel van Hoppin 'John is ook op grote schaal gegeten bij de meeste Caribische families. Evenzo de Nederlandse en de Denen ook geloven dat alles ronde in vorm symboliseert en trekt Lady Luck als een circulaire chassis betekent leven komst naar een volledige cirkel. Ja, ze hebben donuts en marsepein ring cakes kransekage genaamd respectievelijk. De Franse verzadigen hun zoete dringt met ijs log wrought gebak terwijl de Grieken eet spiraalvormig gefrituurde honing gebak of thiples en smelt-in-de-mond cookies genaamd kourabiedes naar inhoud hun hart.
Varkensvlees wordt beschouwd als een teken van welvaart en dus wordt verbruikt door Filippenzen in de geroosterde vorm van lechon en Denen eten het zadel van het varken. De Denen eten ook up op kool stoofschotels als kool bladeren, denken van groene muntbiljetten, worden verondersteld om in meer contanten brengen in de huishouden met de zegenrijke tegemoetkomende van een nieuw jaar. Evenzo de Duitsers kloof op het mager vis van karper om voorraad op de stash. Ze ook blijven eten en vullen hun platen uit etenstijd in de middernacht als zij geloven dat dit zal een volledige voorraadkast waarborgen zelfs volgend jaar.
De Spaanse, Mexicanen en Ecuadorianen gobble down 12 druiven met elk dong van de klok aangeeft middernacht. Zij geloven dat een wens gemaakt met elke druif komt meestal ware. In feite zoveel vertrouwen doen de Spanjaarden hebben op deze praktijk dat theaters daadwerkelijk films pauze naar manier maken voor dit praktijk. Wijn is ook slikte neer met de druiven tot de slikken gemakkelijker te maken. Rijst en linzen worden ook gegeten voor geluk door vele, vooral Brazilianen en Italianen, voor goede fortuin.
Alcoholische dranken worden ook breed gedeeld onder vrienden en familie op New Year's Eve feest. De Spanjaarden uitleven in roze of witte mousserende native wijn genaamd cava, cider of zelfs champagne. De Nederlandse Ook zijn diep drinkers en genieten van hun glühwein of glühwein als de klok handen touch 12.
Dus hier verlaat ik je te denken over alle deze tradities en hoop uw New jaar worden een glorieuze een. Onder andere dingen te doen op New Year's Eve, als mensen kussen elkaar en reizigers toeteren hun claxon om middernacht deze Nieuwe Jaren, het belangrijkste onderdeel van New Year vieringen is om met uw dierbaren mentaal en emotioneel en de Almachtige voor dank alle vreugden Hij heeft gedoucht op ons. Dat is de grootste geschenk we al hebben op de dag Jour des Étrennes of de dag te wisselen geschenken.

No comments:

Post a Comment