Saturday 14 January 2012

Rode Esdoorn

Rode esdoorn of Scarlet esdoorn is een bladverliezende boom, die behoort tot de familie van de esdoorn, die bekend staat als Aceraceae. Trouw aan haar naam, is de boom bekend om zijn knalrode herfst gebladerte, die het meest onderscheidende, evenals aantrekkelijke eigenschap van rode esdoorn boom. Wetenschappelijke naam van deze sierradiator boom is Acer rubrum. In de herfst, rode esdoorn of Acer rubrum kijken echt opvallend, met zijn felle rood tot vuurrode bladeren. Dit is de reden waarom, rode esdoorn wordt gekoesterd als een sierboom voor landscaping doeleinden. Hier beneden zijn nog enkele interessante rode esdoorn feiten, ten aanzien van zijn habitat, morfologie en ziekten en plagen.
Rode Maple Tree Feiten
Habitat; Rode esdoorn kan groeien in een breed scala van bodems including zand, leem en klei. Kan echter niet tolereren zout en bodem met hoog niveau van pH. Geelverkleuring van bladeren kan optreden, indien rode esdoorn wordt geteeld in bodem met hoge pH. In zijn natuurlijke habitat, is rood esdoorn vaker gevonden in moerassen en rivieroevers. Dit is de reden waarom, het ook bekend als moeras esdoorn. De bodem van dergelijke gebieden vochtig zijn en matig goed gedraineerde, die heel gunstige voor de groei van rode esdoorn boom. Het kan echter ook worden gevonden in de drogere bergstreken en droge ruggen ook. Rode esdoorn is snel groeiende boom, en het liefst fel zonlicht of gedeeltelijke schaduw.
Morfologie; De rode esdoorn meestal, bereikt een hoogte van ongeveer 40 tot 60 voet. In de vroege fase, de boom gaat uit van een piramidale vorm, maar worden afgerond of ovaal in de latere jaren. De ronde of ovale kroon van de boom meestal uitbreiden tot een breedte van ongeveer 25 tot 45 voet. De rode esdoorn wordt gekenmerkt door gladde trunk, met lichtgrijze gekleurde, dunne schors. De kleur van de schors donkerder, als de boom volwassen is. Met de leeftijd, de gladheid van de romp also wordt verlaagd, met de ontwikkeling van schilferige lange ribbels op. Sommige personen van middelbare grootte rode esdoorns, aan de andere kant, bleek te hebben schors met een patroon van concentrische ringen. De takjes van de boom zijn over het algemeen, slank en rood gekleurd.
De jonge rode esdoorn boombladeren zijn groen gekleurd met 3 tot 5 lobben en gekartelde marge. De bladeren zijn driehoekig vormig en bovenkant van het gebladerte zijn glanzend groen in kleur, terwijl het ondervlak is iets lichtgroen. De bladeren zijn ongeveer 3 tot 6 inches breed en 3 tot 4 centimeter lang, en ze zijn tegengesteld gearrangeerd. In de herfst, de blaadjes weer fel oranje, rood of karmozijn om een ​​werkelijk spectaculair gezicht voor de toeschouwer te creëren. De rode esdoorn produceert kleine, roodgekleurde bloemen in dichte clusters. De bloemen meestal, verschijnt eind maart tot begin april. Spoedig na de bloeiseizoen, dwz in mei en juni, de vruchten ontwikkelen in clusters op de lange stengels. De roodachtige gekleurde zaden van de esdoorn worden genoemd Samaras die twee vleugels bevatten. De vleugels vergemakkelijken de wind verspreiding van de zaden en eind mei of begin juni, de vrucht rijpt.
Ziekten en Pest: Rode esdoorn is meestal resistent tegen ziekten en plagen. Kan echter de boom worden aangevallen door ongedierte dergelijke, galmijten en bladluizen incidenteel. Een van de meest voorkomende rode esdoorn ziekten is anthracnose, een schimmelziekte die de boom kunnen beïnvloeden tijdens het regenseizoen. Het teken van de ziekte is bruin gekleurde gebieden op de bladeren. Andere veelvoorkomende ziekten van esdoorn boom zijn, esdoorn verwelken en sapstreak.
Meer weten over; Maple Tree Feiten; Snoeien Maple Bomen; Maple Tree Planting; Summer rode esdoorn, oktober glorie, scharlakenrode, en herfst blaze zijn enkele van de gemeenschappelijke rode esdoorn boomsoorten, die ideaal voor landscaping doeleinden. Andere veel voorkomende esdoorn rassen, suikeresdoorn, zilver esdoorn, Florida esdoorn, canyon esdoorn, Japanse esdoorns en grote esdoorn. Maple boom is uiterst niet alleen gewaardeerd voor landscaping, maar ook als schaduwboom. Daarnaast kan de boom te passen aan een breed scala aan bodemsoorten, en ook bestand tegen vele ziekten en plagen. Al deze feiten samen met haar unieke beauty make rode esdoorn boom een ​​geweldige aanvulling op elk landschap.

No comments:

Post a Comment