Tuesday 31 January 2012

Hoe Aardbeien Grow

Aardbeien zijn een favoriet voor bijna alle van ons. Het zoete, rode sappig vruchtvlees is vers gegeten of bereid als puddingen, smoothies, jams, enz. En in de tuin, zijn zij de eerste vruchten die verschijnen in vroege voorjaar. Meer dan de witte blooms, de rijpe aardbei met zaden op de buitenkant van de huid verfraaien de werf met een unieke touch. Helaas vele tuinliefhebbers voel terughoudend om aardbeien groeien. De voornaamste reden wordt vertraging fruiting, zeer kleine bessen of geen vrucht at all. Leren de juiste tips over hoe aardbeien groeien, en u zult zeker slagen in oogsten deze zoete bessen uit uw tuin.
Hoe Aardbeien Grow at Home
Meerderheid van ons hebben een gemeenschappelijk overtuiging dat aardbeien koude klimaatomstandigheden voor groeiende en dragende vruchten vereisen. Maar, wat we doen niet weten is dat er verscheidene variëteiten van aardbeien, die kunnen worden geplant in verschillende omgevingsomstandigheden. Derhalve ook indien u woonachtig bent in een regio met een warm klimaat, kunt u groeien en handhaven aardbeiplanten in uw tuin. Raadpleeg de tips hieronder om te begrijpen over hoe aardbeien groeien van zaden:
Aardbei Variety: De meest uitdagende stap in groeiende aardbeien is kiezen van de juiste soorten die de heersende klimaatomstandigheden tolereert in uw omgeving. Kunt u vragen de lokale bloemisten over de hardy rassen van everbearing of seizoensgebonden aardbeiplanten. Nog een belangrijk ding, altijd gaan voor ziekte en ziektebestendige aardbei cultivars.
Zaad of Plantjes: De volgende stap is aan aardbei zaden of plantjes aankoop voor groeiende in de tuin. Zaden zijn een dure manier van groeien aardbeien. Aankoop zaden uit bloemisten en koelen ze voor 2-3 weken. Een mengsel van ¾ veenmos en ¼ tuin de bodem is goed voor de kiemkracht. Neem een ​​zaad proberen en vullen met grondmengsel (½ inch).
Zaadkieming: Zaai zaad in het zaad lade en vervolgens, instrooien turfmos bovenop hen. Plaats de lade in direct zonlicht en houd de bodem vochtig. De aardbei zaden zullen ontkiemen binnen 2-3 weken na het zaaien. Wachten tot de ontwikkeling van de derde echte blad voor transplantatie.
Plantation Site: Of u liever groeiende aardbeien in tuin bodem of potten, moet de bodemoplossing goed-gedraineerd en de plantage gebied moet volle zonlicht ontvangen. Dienovereenkomstig, selecteert u een geschikt terrein voor de teelt van aardbeien in de tuin. Indien beschikbaar, opteren voor een gebied dat blijft warm in vroege voorjaar, om zo een volle bloei waarborgen.
Groeien in Containers: Dus, je wilt weten over hoe aardbeien in potten groeien? Voor groeiende in containers, moet u selecteren grote sized potten of blikken die 1-3 planten kan vasthouden tegelijk. Er zijn ook potten met zijzakken, die specifiek zijn ontworpen voor groeiende aardbeien. Terwijl behulp dergelijke potten, vul elk van de zakken met oppotten mengsel tot aardbeien groeien.
Bodem Eis: Bodem preparaat is niet een probleem voor groeiende aardbeien in potten. Maar in geval u bent opplant hen in tuinaarde, zorg ervoor u tot de bodem tot een diepte van ongeveer 12 inch. Verwijder gras en onkruid uit het gebied en aanvullen de bodem met compost of organische mest. Onderhouden van een enigszins zure grond (pH 5,5-6,5) voor een gezonde groei van aardbeien. Meer weten inzake meststoffen voor aardbeien.
Opplant Aardbeien: In het vroege voorjaar, maak een gaatje van ongeveer 5-6 inches diep voor groeiende een aardbei plant. Zachtjes, plaats de plant in de gat zonder verwonden de wortels. Bedek de wortels met bodem (de kroon dienen boven de maaiveld) en druk de bodem om alle luchtzakken verwijderen. Verlaat genoeg ruimte tussen twee planten, ongeveer 12 inches aan alle kanten.
Zorgzame Tips: De jonge aardbeiplanten moet regelmatig worden bewaterd (ongeveer 1 inch water per week). Mulch het bed met licht stro of zout hooi aan vocht conserveren en minimaliseren onkruidgroei. Vraag elke plant deskundige, 'hoe lang denkt aardbeien nemen om groeien' en het antwoord je krijgt zal variëren naarmate per de cultivar. U kunt pluck de bloemen die ontwikkelen in de eerste jaar om een ​​goede opbrengst in het tweede jaar waarborgen. Lees meer over aardbeiplanten zorg.
Weet meer op:; Tips voor Growing Aardbeien; Tips voor Growing Aardbeien in Opknoping Potten en Containers; Dit waren de fundamentele tuinieren stappen over hoe aardbeien groeien, hetzij in tuin bodem of containers. Je kunt oogsten aardbeien uit het tweede jaar van plantage. Met verse, rijpe en sappige aardbeien geoogst uit uw tuin, zal u niet langer verplichten om hen aankoop voor maken aardbei smoothies, puddingen of kwarktaarten.

No comments:

Post a Comment