Monday 9 January 2012

Groeiende Granaatappel

De zeer opgedirkte smaak van granaatappel vlezige zaden (zaadjes) die variëren in de kleuren van wit tot roze tot rood tot soms zelfs een Deep Purple, kan van uw eigen boom, alles wat je moet weten is basisinformatie over de groeiende granaatappelbomen. Inheems in Zuidwest-Azië, met name Persia en de Himalaya van India, is het nu op grote schaal geteeld in de hele wereld voor zijn vruchten en sap-extractie. De naam granaatappel is afgeleid van het Latijnse woorden pomum and granatus zin appel en respectievelijk gezaaid. Botanisch Het staat bekend als Punica granatum L. Growing granaatappels zou een plezierige ervaring zijn, vooral wanneer uw boom mooie weelderige sappige vruchten draagt.
Granaatappel; Een granaatappel boom kan worden ingedeeld als een grote afgeronde houtachtige struik of een kleine boom. Ze kunnen zo hoog als 20 tot 30 meter en de vertakking via een zijwaartse verspreiding is vrij compact. Een paar 12 tot 16 m dwergvariëteiten zijn ook ingevoerd. In principe is deze vruchtdragende boom is bladverliezend in de natuur, maar bepaalde klimatologische locations zodat de bladeren op de hoogte blijven. Deze bomen live lang, maar er een vermindering in hun vruchtdragende capaciteit; kwantiteit en kwaliteit verstandig na ongeveer 20 jaar. De bladeren zijn 3 - 7 cm lang, glanzend, smalle en Lance gevormd, en gearrangeerd afwisselend.
Granaatappel beren aantrekkelijke bloemen in de kleuren van diep rood of scharlaken, zelfs in sommige witte bonte soorten. De bloemen zijn drie cm in diameter, met vier tot vijf kroonbladen omsluiten de talrijke meeldraden met een rode buisvormige calyx die ook wordt gevonden op de vrucht als het rijpt. Bloemen worden meestal gevonden in een cluster, doe een paar gecultiveerde rassen die niet te dragen vruchten, alleen deze mooie bloemen, en worden vaak gebruikt om het landschap te verfraaien. De granaatappel is self-als cross-bestoven door insecten, met kruisbestuiving een hoger tarief van de 'zetting' (rendement) dan zelf bestuiving met bestoven.
De granaatappel fruit is bijna rond met een basis die wordt weergegeven aan de basis bekroond door de prominente kelk. De semi harde schil van de vrucht is in de kleuren geel met diep karmozijnrood. Wanneer u opengesneden de vrucht, vindt u compartimenten vol met zaden. Het zaad is omgeven met zakken die zijn sappig, rood, roze of witachtige in kleur en opgedirkte in smaak. De compartimenten zijn gescheiden door witte sponsachtige en zeer bitter dunne vliezige wanden.
Granaatappel hoe om te groeien; Granaatappels gedijen in de volle zon, dus kies een locatie die warmste in het landschap is. Granaatappelboom geeft de voorkeur aan een natuurlijke milde gematigd tot subtropisch klimaat, maar is ook heel aanpasbaar aan winters en tolerant ten opzichte van hete zomers koel. De zon is nodig voor een goede bloem-en fruitteelt. Wanneer groeiende granaatappel binnenshuis, een minimum 6 - 8 uur van zonlicht is noodzakelijk om goede groei waarborgen.
Groeiende granaatappelbomen; Granaatappels kan worden gekweekt door middel van zaad, alsmede stekken. Groeiende granaatappel uit zaden, niet alleen duurt het langer om te ontkiemen, ongeveer zes weken, maar meestal de zaailing gedragen ze niet uitkomen, plus de vruchten pas na langere tijd te dragen. Stekken wordt verkozen boven vermeerdering van zaaizaad. Neem een ​​gezonde hardhout te snijden, 15 - 20 inch (meer dan een beste zou zijn), bij voorkeur uit de late winter tot het vroege voorjaar, duik in een oplossing beworteling en druk op ongeveer tweederde van hun lengte stevig in vochtige wroeten medium. Suckers kan ook worden gebruikt om nieuwe planten te ontwikkelen, maar terwijl dit het doen, zorg ervoor dat je niet hard te ontwortelen of te graven rond te dicht bij de belangrijkste wortels. Trek de zuignap die op maximale afstand van de wortels, en gebruik een scherpe gesneden het contact te verbreken met de belangrijkste wortel. Men kan altijd te halen een jong boompje van de plaatselijke crèche. Kies grond die goed gedraineerd met een mix van een aantal organische compost. Of de verpakking of het middel, moet granaatappel jong boompje worden geteeld in kuilen die twee meter diep en breed, en indien meer dan een (ze maken mooie hagen ook!), Een onderlinge afstand van 12 tot 18 meter. Lees meer over enten fruitbomen en vermeerdering van planten uit stek.
Granaatappelboom Care; Zorgen voor deze boom gaat juiste dosis van de sproeisysteem, bemesten en snoeien. Zodra u plant uw boompje, water in de jonge plant regelmatig naar haar wortels vast te stellen. Eenmaal gevestigd, het water als per klimatologische nodig. Nooit laten uitdrogen, granaatappel roots genieten van een goed niveau van vocht. Als uw plant is binnenshuis, ervoor dat uw container genoeg gaten om overtollig water out drain heeft. De wortels zullen rotten in stilstaand water. Een stikstof op basis van kunstmest, voor de eerste paar jaar in het voorjaar moet voldoende zijn om de totale groei te bevorderen. Een jaarlijkse toepassing van organische compost voor het begin van de bloemen zou meer dan genoeg voor een gevestigde boom.
Granaatappel het snoeien van bomen; Granaatappel het snoeien van bomen is van essentieel belang om het meer bushier en geven het een sterke structuur, zoals de takken zijn stekelige. Zodra de plant bereikt drie voet hoog, snoeien weg de belangrijkste stam laterale groei te bevorderen. Niet meer dan zes scheuten moet worden toegestaan ​​om te ontwikkelen, en zorgen dat ze gelijkmatig verdeeld zijn over de belangrijkste stam te maken. Als ze groeien, zal dit soort training geef hen een korte maar welomschreven trunk. Als de boom begint te groeien, snoeien maximale aantal nieuwe scheuten aan alle kanten, voor de eerste drie tot vier jaar aan te moedigen. Vruchten zijn gedragen op de uiteinden van nieuwe groei. Zodra de boom begint vruchten af ​​te werpen, alleen het verwijderen van dode, zieke en verwarde takken.
Granaatappel ziekten en plagen; Granaatappels get besmet met blad en vruchten vlekken veroorzaakt door Aspergillus castaneus, en bugs zoals de trips, witte vlieg, wolluis, schildluis, etc, die gemakkelijk kan worden opgevangen met een regelmatige spray van germiciden. Termieten kunnen krijgen in de kofferbak en eten in de boom, te doden, dus zorg ervoor dat je op te vangen voordat ze in te stellen. Granaatappels vooral onder zware aanval afkomstig uit de granaatappel vlinder, Virachola Isocrates. Dit insect legt eieren op bloemknoppen, alsmede de kelk van de vruchten, waardoor ze het fruit in te voeren door middel van de kelk, het boren van gaten en aantasting van het hele gewas. Een andere boor; Pleuroplaconema or Ceuthospora Phyllosticta krijgt in de takjes en boort gaten dwars door de takken. Beide Boren kan doden een boom. Specifieke germiciden zijn beschikbaar met instructies betreffende de aantal en hoeveelheid van de van spray. Lees meer over granaatappelboom zorg en hoe te groeien granaatappel.
Groeiende granaatappelbomen commercieel of zelf zal de moeite waard, als men voorziet alleen in het plant met voldoende aandacht te laten gedijen goed!

No comments:

Post a Comment