Sunday, 18 March 2012

1980's Kleding

De jaren 1980 kleding werd sterk beïnvloed door vele factoren en aspecten van het tijdperk. De verandering in de mode werd teweeggebracht door veel fenomenen, zoals rock en pop sterren, mode-ontwerpers, en in het algemeen, een hyper-rationele en liberale bekwaamheid van massa's die ontstaan ​​in het decennium. Modemerken zoals Ralph Lauren, Van Heusen en Calvin Klein, opgedaan enorme populariteit. In aanvulling daarop, was de dag-tot-dag mode beïnvloed door veel verschillende sportmerken. Pop sterren zoals Madonna, Michel Jackson, heavy metal artiesten zoals Metallica en Iron Maiden, sterk beïnvloed de kleding patronen. In de zakelijke wereld, het dragen van de macht pakken werd een algemene tendens van veel mensen. Mode-ontwerpers en historici vaak wijzen op het feit dat mensen in dit tijdperk begonnen met het dragen beter gemeten kleding die goed paste. Dit fenomeen wordt vaak commentaar op een fusie van de mode van de jaren 1960 en 1970 worden. U kunt ook meer lezen over mode kleding.
1980 Kleding Fashions; de jaren 1980 kleding mode trend ontketend met de 'Nieuwe Romantiek' en 'New Wave' revoluties. Beide revoluties zijn nauw verbonden met punk en rock muziek. Dit soort van cultuur geëvolueerd tot de discotheek cultuur die we vandaag zien. Rock artiesten, zoals Bon Jovi, Green Day, Frank Zappa, Adam en de mieren en Boy George waren verantwoordelijk voor de verspreiding van de Nieuwe Romantiek mode. Sommige van de modeontwerpers die hun handtekening toegevoegd op mode creaties, onder andere Vivienne Westwood, Leigh Bowery en ontwerpers van Ralf Lauren. Hoewel de meeste van de jaren 1980 kleding trends werden beïnvloed door acteurs, muzikanten en rock pop artiesten, twee up komende verschijnselen die de vorm van de jaren 1980 kleding en mode waren MTV en disco's.
1980 kleding voor vrouwen, een van de meest belangrijke element van de kleding die werd geïntroduceerd was minirokken. De minirokken werden gepopulariseerd door het concept van 'Valley Girl', dat werd gespeeld door veel actrices en kunstenaars. Lycra minirokken groeide vooral populair als een dag-tot-dag te dragen voor een groot aantal dames. De cheerleading uniformen in feite ontstaan ​​tijdens dit decennium. Het concept van schoudervullingen werd ook ingevoerd in dameskleding. De schoudervullingen staarde de mode verschijnsel wat bekend staat als de macht dressing, die ontstond in de soap 'Dynasty', toen Joan Collins en Linda Evans trok ze voor het eerst op het scherm. Een van de grootste verandering in kleding trends die werd waargenomen was synthetische en kunstmatige vezels uit de mode raakten en werd vervangen door wol, katoen en zijde. Een van de grootste mode-iconen die formele slijtage bevorderd in de jaren 1980 was prinses Diana.
1980 Kleding voor mannen; de jaren 1980 kleding afgebeeld een liberale proeve van bekwaamheid voor zowel vrouwen als mannen. Mannen mode was geconcentreerd op de punk cultuur en opgenomen mannen oor piercing en verven van het haar. Herenkleding gevaar van de mix en match kleding. In feite is de mode van het dragen van een formeel jasje over een informele shirt is ontstaan ​​in de jaren 1980. Veel mannen ook begonnen met het aantrekken Dr Martens schoenen. Leren jassen en spijkerbroeken geverfd was een zeer populaire combinatie die werd gestimuleerd door Michel Jackson en heavy metal band Judas Priest, wiens motto 'de hel gebogen voor leer' kreeg brede bijval, waardoor het populariseren van lederen kleding. Acteurs als Tom Cruise en Sylvester Stallone bevorderd zonnebrillen, vooral vlieger zonnebril.
Om meer te weten over de jaren 1980 kleding en mode, lees:; 1980 kleding; 1980 Fashion; Geloof het of niet, is de huidige mode-industrie en kledingstijl sterk beïnvloed door 1980 kleding. 1980's fashion geleid tot de groei van het fenomeen van de merken en handelsmerken. Vandaag mode-industrie is gebonden aan de mode trends van morgen te beïnvloeden. Zoals ze zeggen, in de wereld van mode, de 'in' vandaag de dag is 'out' morgen.

No comments:

Post a Comment