Friday, 16 March 2012

Waarom dromen we

Sigmund Freud, de vader van de moderne psychologie was de eerste die wijzen op het belang van dromen. Hij verkondigde een aantal een theorie om de betekenis en de noodzaak van dromen en droom interpretaties uit te leggen. Iedereen droomt, maar niet iedereen onthouden hun dromen. Voor degenen onder u die niet kan helpen herinneren dromen, kan ik begrijpen uw nieuwsgierigheid, maar al te goed. Dus zonder neemt je mee op een lange omweg over mijn dromen, laten we beginnen met de beantwoording van deze all-zo-belangrijke vraag, waarom we dromen en wat dromen betekenen?
Waarom dromen we: psychoanalytische theorie; De psychoanalytische theorie van dromen werd geopperd door Sigmund Freud. De Franse psycholoog geopperd dat dromen verdrongen versies van onbewuste verlangens. De onbewuste geest bevat alle aspecten van het geheugen en verlangens die de specifieke persoon verdrongen heeft en duwde dieper weg van het bewuste naar de sub-bewustzijn. De verlangens en herinneringen in deze geest kan niet zomaar worden teruggehaald door te herinneren. Als zodanig, over het vóórkomen van relevante stimuli, kunnen deze verlangens oppervlak tijdens de REM-slaap, in de vorm van dromen. Echter, heeft Freud ook verklaard dat de meeste van deze verlangens zijn seksueel van aard. Zelfs als de dromen zijn niet seksueel, zou hun interpretatie hebben psychoseksuele gevolgen. Om deze reden heeft de psychoanalytische theorie veel kritiek kreeg. Lees meer over de verschillende soorten van dromen.
Waarom dromen we: Activatie-synthese model; De activatie-synthese model van dromen, zoals gepropageerd door J. Allan Hobson en Robert McCarley in 1977, legt de redenering achter de dromen en te helpen op het begrijpen van dromen. In overeenstemming met deze theorie, de REM-slaap activeert de circuits in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat delen van het limbisch systeem betrokken is bij emoties, sensaties en herinneringen, waaronder de amygdala en de hippocampus, om actief te worden. Nu, de hersenen proberen om deze activiteit te synthetiseren en een betekenis in de signalen, vandaar geproduceerd te vinden. Dit resulteert in dromen. Hobson, bij de bespreking van de betekenis van dromen, stelt dat (dromen) onze meest creatieve bewuste toestand, een waarin de chaotische, spontane recombinatie van cognitieve elementen produceert nieuwe configuraties van de informatie:. Nieuwe ideeën. Hoewel veel of zelfs de meeste van deze ideeën kan worden onzinnig, als zelfs een paar van haar fantasievolle producten zijn echt zinvol is, zal onze droom de tijd niet zijn verspild. Hoewel deze theorie geeft veel te rechtvaardigen uitleg over dromen, het geeft geen specifieke informatie over de interpretatie. Meer lezen over wat te doen dromen betekenen.
Waarom dromen we: andere theorieën; Er zijn nog veel meer theorieën die zijn geïnspireerd door de twee theorieën hierboven vermeld. Deze theorieën hebben hun eigen conclusies over de redenering achter dromen. ; Volgens een groep van theoretici, dromen zijn een reactie van de hersenen, de externe prikkels aanwezig zijn op het moment. Zoals, als men de radio aan tijdens het slapen, kan de muziek worden opgenomen in de droom ook. ; Een andere school van gedachte metaphorizes de hersenen als een computer. De manier waarop een computer de harde schijf moet worden geformatteerd en gesegmenteerd, de hersenen zo goed. Als zodanig, de dromen zijn gewoon visuals gemaakt tijdens deze versnippering procedure van de gedachten in het achterhoofd van de persoon. ; Een andere theorie over de psychologie van dromen, stelt de dromen zijn als een laboratorium. Als in, een dromer verbindt zijn gedachten en emoties tijdens zijn slaap, in een veilige omgeving, van zijn dromen. ; Een andere hedendaagse theorie stelt dat de activering van de hersenen die optreedt tijdens de REM-slaap, bepaalde losse eindjes oorzaken worden gecreëerd tussen de gedachten en ideeën. Deze gedachten en ideeën worden vervolgens leiden door de emoties van de dromer, dit is wat de oorzaak van dromen. ; Al deze theorieën zijn niet overal geaccepteerd te wijten aan het gebrek aan empirische uitleg en informatie. Lees meer over terugkerende dromen.
Waarom dromen we: Just Like That, er zijn veel psychologen en onderzoekers die zouden het oneens zijn met theorieën verbreiden van betekenissen en gevolgtrekkingen van dromen. Deze theoretici suggereren dat dromen geen betekenis hebben. Aangezien de hersenen functioneel is, zelfs tijdens de REM-fase van de slaap, kan de willekeurige firings van de hersenen, lijken dromen. Deze willekeurige firings optreden, het creëren van een film-achtige voorkomen en te bestellen. Dit zorgt ervoor dat de persoon te willen een diepere betekenis in waarom doen mensen dromen en het proces te vinden. Deze theorie kan wonderen doen wanneer het proberen om vragen als waarom hebben we nachtmerries antwoord? en oorzaken van slechte dromen, op een positieve en niet-enge manier! Lees meer over de christelijke interpretatie van dromen.
Terwijl ik een grondige volgeling van Sigmund Freud, laat ik het antwoord op je. Elke persoon kan beslissen welke theorie te volgen en wat te geloven. Dromen nog steeds slagen op verbazingwekkende iedereen en werkt als een charme! Dit is waar ik aftekenen! Dream on!

No comments:

Post a Comment