Tuesday, 6 March 2012

Gladiolus Care

Gladiool is een geslacht van meerjarige bloeiende planten, dat ongeveer 260 soorten, die behoren tot de familie van Iridaceae omvat. Het is grotendeels te vinden in Azië, Zuid-Europa, Afrika, vooral tropisch Afrika en Zuid-Afrika. Deze prachtige bloemen symboliseren herinnering, verliefdheid, eer en trouw. Gladiolen is ook bekend onder de naam van het zwaard lelie. Het woord is eigenlijk gladiolen afgeleid van een Latijns woord, dat zwaard betekent. Gladiool is een van de weinige bloeiende planten, die niet zo moeilijk is om te groeien. Hier is een kort verslag van gladiolen zorg en hoe gladiolen groeien. Meer weten over bloemen betekenissen.
PLANTBESCHRIJVING
Gladiool is een bloeiende plant, met een niet-vertakte stengel, die groeit uit een bol-en knol afgerond. In het algemeen kan 1 tot 9 lengterichting gegroefd bladeren worden gevonden op de stam. Deze gegroefde bladeren blijven ingesloten in een omhulsel. Later, een bloemsteel ontstaat, met bloemen verschijnen boven elkaar. De bloemen zijn meestal te vinden in de zelfde kant op de stam, en ze zijn lang en trechtervormig. De elegante gladiolen bloemen komen in een waaier van kleuren, variërend van diep rood, geel, mauve tot roze en wit. De kelkbladen en kroonbladen van gladiolen bloemen zijn identiek, de zogenaamde tepalen. De dorsale tepal is groter dan de andere drie bloemblaadjes.
Hoe Gladiola bollen groeien
Je kunt groeien gladiolen van de bollen of knol en de ideale tijd voor opplant Gladiola is het vroege voorjaar. Gladiolen geteeld kan worden in vrijwel alle grondsoorten, mits goed gedraineerd en vruchtbaar. Echter, licht zure bodem is de voorkeur voor de teelt van deze bloeiende plant. Idealiter moet de knol geplant worden ongeveer 2 tot 3 cm diep en 6 centimeter uit elkaar. De grote bollen geplant kunnen worden ongeveer 4 tot 5 cm diep en ongeveer 7 centimeter uit elkaar. Elke rij moet ten minste 21 tot 35 centimeter uit elkaar worden gespreid. De prachtige gladiool bloeit lijkt ongeveer 8 tot 9 weken na het planten. Afgezien van de knol of bol, kan gladiolen plant ook gekweekt worden uit de zaden. Maar met behulp van knol to gladiolen groeien is veel makkelijker dan steeds uit zaden.
Hoe verzorg ik mijn gladiolen Take
Gladiolen kan niet concurreren met onkruid, dus zorg ervoor dat onkruid van tijd tot tijd te verwijderen. Een belangrijk onderdeel van gladiolen zorg is het handhaven van de bodemvochtigheid. Toepassing van 2 tot 3 lagen van mulch rond de plant kan helpen om het juiste niveau van de bodem vocht vast te houden. Mulching kan ook helpen om de groei van onkruiden. Regelmatig water is een ander belangrijk aspect van gladiolen zorg. Gieter kan worden gedaan op wekelijkse basis, vooral tijdens de droge perioden. De site geselecteerd voor het planten van gladiolen moeten krijgen veel zonlicht, omdat deze plant geeft de voorkeur aan volle zon. Bemesting is alleen nodig wanneer de bodem niet vruchtbaar is, of de plant lijkt een beetje zwak of groeit niet goed. In een dergelijke situatie, dan kunt u een aantal vloeibare meststoffen op de bodem.
Voor gladiolen verzorging na de bloei, verwijder de individuele bloem, zodra deze verdwijnt. Als alle bloemen worden besteed, snijd de hele steel op de grond. In de gebieden, gevoelig voor strenge vorst moet de gladiool knol worden opgeheven of opgegraven, voordat de eerste vorst. Dit is het belangrijkste onderdeel van gladiolen zorg voor de winter. Dus, trim de stengel door het verwijderen van alle bruine bladeren, tot halve centimeter van de knol, in ongeveer 6 tot 8 weken na het einde van de bloeiperiode. , Neem dan voldoende zorg van gladiolen bollen of knollen, door het verwijderen van de bodem en wortels van hen, en drogen ze in een goed geventileerde warme plaats. In warmere gebieden, moet de knol worden gelaten op de grond. Maar, moet u een laag mulch van toepassing over.
Lees meer over; Tuinieren, Weed Control; De knollen opgeslagen kan worden gebruikt in het voorjaar opnieuw, gladiolen groeien. Zo kunnen deze mooie en aantrekkelijke bloemen gladiolen geteeld worden zonder al te veel inspanningen, indien de primaire eis van de plant wordt voldaan. De belangrijkste factoren van gladiolen zorg is het verstrekken van adequate zonlicht, water en hen te beschermen tegen de ongewenste onkruid van uw bloementuin. Echter, deze elegante en mooie bloemen de moeite waard dit veel inspanning, die ze zeker terug te betalen door het toevoegen van schoonheid en warmte aan uw tuin.

No comments:

Post a Comment