Friday, 2 March 2012

Makar Sankranti gevierd in India

14 januari: De meest gunstige hindoeïstische feest van Makar Sankranti wordt gevierd in de verschillende delen van India. De burgers van India werden begroet door president de natie Pratibha Patil en premier Manmohan Singh op woensdag ter gelegenheid van Makar Sankranti, Lohri and Pongal.
Lohri werd gevierd op woensdag en Makar Sankranti and Pongal worden gevierd op donderdag. De minister-president begroet het volk en zei, Festivals vieren verse oogst en benadrukken het belang van het delen in ons leven. Voegde hij, Ze markeren het begin van een gunstige periode van het jaar. Kan de festivals brengen welvaart, geluk en vreugde voor iedereen.
De Voorzitter zei in haar boodschap, On de zegenrijke gelegenheid van Makar Sankranti and Pongal, ik mijn groeten en goede wensen breiden tot alle mijn medeburgers. Ze heeft ook toegevoegd, Makar Sankranti and Pongal zijn uitingen van de emotionele eenheid die is de kracht van India. Dit zijn de dagen van grote feesten en vreugde.
De voorzitter over een hoopvolle briefje stond, mei deze festivals bind ieder van ons in broederlijke liefde en genegenheid en inspireren ons te werken voor de eenheid, vooruitgang en welzijn van onze natie.
Ongeveer 5 miljoen mensen hebben thronged om de Maha Kumbh, in de heilige stad van Haridwar voor een duik in de heilige Ganges ter gelegenheid van Makar Sankranti, festival van oogst. De Maha Kumb zal eindigen op 28 april. Mensen in heel India vieren het feest van de oogst volgens hun tradities en culturen.

No comments:

Post a Comment