Sunday 2 October 2011

Lijm Ingrediënten

Zeker, heeft bijna iedereen van ons gebruiken een soort van een kleefstof of lijm om iets of de andere stick. Maar, zelden denken we over lijm ingrediënten, en wat gaat in het maken lijm. Lijm is eigenlijk een mix, gemaakt van natuurlijke of synthetische bronnen, dat twee oppervlakken samenbindt. De woorden 'lijm' en 'kleefstof', hoewel lijken bedoel synoniem hebben verschillende oorsprong. Indien gemaakt uit natuurlijke bronnen heet lijm en indien gemaakt synthetisch wordt bekend als lijm. Een glue kan binden vrijwel elk soort materiaal, maar bewijzen ze hun nut wanneer bindende dunne vellen of lagen. For lijmen instellen of genezen, zij vereisen een optimale temperatuur. Thermische en elektrische geleidbaarheid van lijm afhangt van hun samenstelling. Laten we overgaan tot een kijkje op lijm ingrediënten te nemen.
Ingrediënten in Glue
Lijmen zijn verdeeld als natuurlijke of synthetische afhankelijk van hun ingrediënten en kenmerken. Laten we een kijkje nemen op elke lijmsoorten een voor een:
Natuurlijke lijm Ingrediënten; Ingrediënten voor natuurlijke lijm zijn afkomstig uit zowel minerale bronnen of biologische bronnen, zoals dieren, bijvoorbeeld caseïne, of uit plantaardige bronnen, zoals natuurlijke harsen, zetmeel (dextrine), enz.
Er zijn drie categorieën van stoffen die worden genoemd lijmen wil zeggen dat ze geen chemische inhoud. Deze drie categorieën zijn been lijm, huiden of vellen lijm, en vis lijm. Technisch gezien zijn andere lijmen genoemd kleefstoffen, gom, of cement, hoewel de meeste van ons de neiging om deze termen te gebruiken met een generieke betekenis. Verbindingen met hechtende eigenschappen zoals epoxies, dichtingsmaterialen, of hechtmiddelen worden gemengd met speciale additieven bijbrengen hen geschikt eigenschappen volgens hun gebruik.
Historisch gezien was lijm verzonnen toen oude stammen bleek dat botten, huiden, huid en bindweefsels van dieren kan worden verwerkt en collageen eiwitten in hen kan worden gewonnen. Collageen is een kleverige eiwit en bevat nuttige lijm eigenschappen. Zelfs vandaag, een enorme hoeveelheid lijm gemaakt over de hele wereld is dierlijke lijm, die wordt vervaardigd door een proces vergelijkbaar met die gebruikt werd in het verleden. Deze dagen, is dierlijke lijm gemaakt door het weken van de huiden in water te produceren 'voorraad', die vervolgens wordt behandeld met kalk af te breken de huiden. Kalk wordt vervolgens gescheiden en het residu wordt geneutraliseerd met een zwak zure oplossing. Op ongeveer 70 º C worden de huiden verwarmd in water. De lijm likeur aldus gevormde, wordt vervolgens gescheiden en meer water wordt toegevoegd. Het hele proces wordt herhaald met een toename in temperatuur. De resulterende lijm drank wordt gedroogd into hars like afgestoken pellets.
Melk kan ook een bron, waaruit lijm is vervaardigd. Caseïne, een melk solide en bloed albumine kan ook worden gebruikt om lijm te maken. Gedroogde koe bloedserum heeft albumine, dat is zo verhit tot it stollen, zodat het niet oplosbaar in water.
Vis is een andere bron van lijm. Vislijm is gemaakt van hoofden, botten en huid van vis, maar het is te dun en is een zwakke lijm. Primitieve mannen ontdekt dat de lucht blazen van enkele vis kan een veel sterkere lijm die was wit en reukloos en werd uitgeroepen tot ichthocol produceren.
Behalve uit dieren, kunnen planten ook worden gebruikt om lijm te produceren. Een dergelijke vorm van een lijm wordt genoemd plantaardige lijm. Dit type lijm is oplosbaar in water en is gemaakt van zetmeel, dat wordt gevonden in groenten en granen. Dit segment van natuurlijke gom omvat ook, agar from mengsels in waterplanten, Algin die afgeleid uit zeewier, en Arabische gom wat niets maar een extract van de acaciaboom meer algemeen bekend als het tandvlees boom. Je kunt ook proberen om te leren hoe je lijm nature thuis te maken.
Synthetische lijm Ingrediënten; Cyanoacrylaat is het belangrijkste ingrediënt van synthetische lijm ook gekend als superlijm. Het werd ontdekt door dr. Harry Coover in 1942, toen hij werkzaam was bij Kodak Research Laboratories, op de ontwikkeling van een optisch helder plastic voor gunsights. Eigenlijk Coover eerst geweigerd cyanoacrylaat vanwege de hoge kleverige karakter.; Maar later hij besefte dat cyanoacrylaat was een nuttige en in 1958 het was gebracht en verpakt als superlijm.
Industriële doeleinden synthetische lijmen zijn genoemd epoxy lijmen. Zijn er twee basiscomponenten waaraan diverse wijzigen ingrediënten toegevoegd om de elasticiteit verbeteren en er verbeteren fysische en mechanische eigenschappen. Deze additieven bevatten meestal extenders, vulstoffen, genezen van versnellers en verdunningsmiddel. Is hier een voorbeeld van een lijst van de gebruikte ingrediënten, terwijl de productie van synthetische lijm:; Laag Moleculair Gewicht Epoxyhars (Gewijzigd), moleculair gewicht 500; aluminiumpoeder, amorf silica; Natriumcarbonaat NA2 CO3.10H2O; Natriumchromaat Na2CrO4.4H2O; polyaminoamide (amine nummer 180-250); Zo zijn er vele soorten lijm gemaakt van verschillende ingrediënten lijm en het is belangrijk om de juiste geschikt is voor uw werk. Meanwhile nieuwere en efficiëntere lijm worden vervaardigd elke dag. De veelzijdigheid van lijm heeft bewezen en wetenschappers zijn consequent werken aan een betere lijm ingrediënten die ervoor zorgt dat het gebruik ervan eenvoudig en betrouwbaar.

No comments:

Post a Comment