Sunday 30 October 2011

Rozemarijn Herb

Inheems het Middellandse Zeegebied, Rozemarijn is een overblijvend kruid met houtachtige stengels en geurige naaldachtige bladeren. Een populair kruid in de traditionele Mediterrane keuken wordt het gebruikt als verse en gedroogde bladeren.
Rosemary Herb Informatie; De rozemarijnblaadjes bittere smaak smaken vele verschillende soorten voedingsmiddelen, zelfs de eetbare bloemen worden gebruikt als olie, en als verse garnituur in salades. Het kruid de naam is afgeleid van het Latijnse naam Rosmarinus, afgeleid van twee woorden Ros en Marinus, betekenis dauw en zee, respectievelijk. The rozemarijn groeit hetzij rechtop als struik of kan worden opgeleid als klimmer, afhankelijk op haar cultivar. Het groeit ongeveer vijf tot zes voeten in hoogte, met felgroene en geurige gebladerte. De bladeren zijn naald dergelijke; dun en taps toelopend. De bloemen en zaden worden gedragen medio lente tot zomer. Voordat we naar rozemarijn kruid en olie voordelen, een woord over haar groei en zorg. De rozemarijn kruid gebruikt onder andere het gebruik ervan als een culinair kruid, en extractie van de rozemarijn olie voor gebruik in cosmetica, aromatherapie en fytotherapie.
Hoe de Herb Rosemary Grow; Rozemarijn is niet kieskeurig over haar licht en bodemgesteldheid. Dit kruid is winterhard, en heel tolerant ten opzichte van droogte en droogte vergelijkbare situaties. Zelfs winter zorg is minimaal. Het enige wat ze niet bevalt is de bodem het overtollige water en de lange uren schaduw blijft. Ze doen zeer goed in bodem met 5,0-7,5 pH balans. The rozemarijn moeten worden geplant rond maart tot mei, teeltmateriaal hen, hetzij door middel van zaden, of houtachtige stekken. Start zaden binnenshuis acht weken voor het begin van de vorst, gedeeltelijke licht en warme perioden zijn nodig om vaart te zetten achter het kiemproces. Als u van plan om stekken gebruiken ze propageren, een jaar oud gezonde houtige stengel te nemen, duik in root hormoon oplossing en het plant in een te wroeten medium.
Water, rozemarijn alleen wanneer de bovengrond droog aanvoelt, of volgens de klimatologische omstandigheden. Rozemarijn winter zorg omvat zeer weinig sproeisysteem, houden de wortels en bodem vochtig, maar niet frosty. Bemesten alleen tijdens hun groeiperiode; van maart tot oktober, en in een kleine hoeveelheid. Ze reageren goed op organische compost. Snoei alleen om hen meer bushier, of om zich te ontdoen van schimmel. Zolang het blad en de wortels blijven niet nat is, zullen de rozemarijn blijven redelijk bestand tegen ongedierte.
Hoe maak je een Great Rosemary kruidenolie te maken; Extracting pure rozemarijn kruid olie is niet zo moeilijk. Met een goede rozemarijn kruid zorg die u zal zeker laten groeien in overvloed. Dus ga je gang en verzamel cupful verse rozemarijn blaadjes. Laat ze overnachting te waarborgen dat alle het vocht verdampt. In een gesteriliseerde brede mond pot, giet er een kopje van een vervoerder olie als de olijfolie, en laat hem in de geplette blaadjes rozemarijn. Verzegeling van de pot en plaats in de buurt een goed verlichte (niet te heet) de vensterbank. Roer de inhoud een keer in de dag met een schone spatel, voor een twee weken. Wanneer u de jar openen, moet een sterke whiff ontsnappen. Stam de olie hoewel een olie filter of zeef. Druk het in een gesteriliseerde fles, zeehonden, en in de koelkast. Men kan het gebruiken voor een paar maanden. Lees meer over rozemarijn olie voor het haar.
Rosemary Herb Benefits; Het gebruik van rozemarijn kruid in de traditionele geneeskunde heeft een lange geschiedenis, heeft sterke anti-bacteriële en antiseptische eigenschappen. Terug in de oude dagen, de takjes werden gekookt in water en huizen waren gegast tegen de pest. Rozemarijn kruid wordt gebruikt in kruidenthee, als een culinair kruid en een olie in veel geneesmiddelen aan voorwaarden van spijsverteringsproblemen, ischias, reuma, enz. Het is ook bekend steun in verbeteren van het geheugen cure, en stimulerende het zenuwstelsel, vooral nuttig voor depressie gevallen. Lees meer over rozemarijn kruid voordelen.
De rozemarijn kruid is vol van de uitkeringen, vers, gedroogd en olie, in alle vormen. Grow hen, te genieten ze vers!

No comments:

Post a Comment