Monday 10 October 2011

Yucca

De yucca plant behoort tot het geslacht yucca in de agaven, Agavaceae. Dit geslacht heeft meer dan 50 soorten van blijvende struiken en bomen. Inheems in de hete en droge gebieden van Noord-Amerika, Centraal Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, kan yucca planten nu te vinden groeit in de meeste plaatsen. Ze hebben een fantastische capaciteit om zich aan te passen aan een breed scala van klimatologische en ecologische omstandigheden.
Yucca plant; Omdat er veel soorten beschikbaar zijn, zou krijgen verwarrend om elke yucca boom of plant afzonderlijk te beschrijven. Echter, zij allen delen een gemeenschappelijke blad en de steel beschrijvingen, met variërende hoogte en verspreid. Ze zijn over het algemeen binnen het bereik van 30cm tot 2,5 meter hoogte. Yucca bladeren zijn ruw en de vorm van het zwaard wilt, taps toelopend naar de top. De bladeren zijn ontstaan ​​uit een rozet en een plant gemakkelijk controle hebben over vijf tot zes rozetten groeien op hen. Grote terminal pluimen van de bloemen in de room worden gedragen. Een grote yucca plant kan verdragen meer dan drie zulke pluimen in een keer. Een interessant artikel over yucca bloemen bestuiving, is dat het bestoven door de yucca nachtvlinder. Dit insect en de yucca delen een interessante relatie, het insect bestuift de bloemen door het uitvoeren stuifmeel van de meeldraden van de ene plant naar het stigma van een ander, en op hetzelfde moment gebruikt de bloem te leggen eieren op hen, en de mot larve vervolgens feeds op de ontwikkeling van zaden. Botanisch deze coöperatie mechanisme is bekend als mutualistische bestuiving systeem. Sommige yucca planten eetbaar zijn (vruchten, zaden, bloemen, bloeiende stengels en wortels), terwijl sommige worden gebruikt voor medische doeleinden. Yucca planten worden vooral bezocht door de tuinarchitecten voor xeriscape tuinieren, want ze zijn zeer droogte tolerant.
Yucca Plant Care; ruime schaal worden geteeld als sierplant, de yucca is een niet pietluttig kweker, dus je zult er geen probleem mee. Voordat u tot planten een, tot controle op de soorten beschikbaar, bent u op zoek naar een yucca plant (struik) of een yucca boom, wil je dat ze binnenshuis in potten of bakken of als een buitenzwembad plant groeien. Als je eenmaal hebt besloten dat het gemakkelijk is om een ​​plant te kiezen.
Voortplanting: Hoewel, een yucca kan worden uitgedragen via de zaden, stekken zijn een voorkeur keuze. Neem een ​​paar stekken idealiter in het voorjaar, maar zomers zal doen, ook van de volwassen groei in plaats van nieuwe groei. Strip het snijden van alle onderste bladeren, zorg ervoor dat u een scherpe schaar, zal een gekarteld einde te stellen rotten in de stekken. Plant de stekken in een vochtige groeimedium, of plaats net het topje van de bodem (deel van het snijden), ongeveer een centimeter in water, en plaats beide zijden van de container dicht bij een lichtbron. Houd de grond vochtig, of regelmatig het water verversen, tot je wortels schieten. Het duurt ongeveer drie weken in de bodem, en twee in het water. Lees meer over vermeerdering van planten uit stek.
Als u van plan om zaden te gebruiken, dan litteken ze eerst, schrikken zaden verwijst naar het geven van de zaadhuid een zachte scape zonder te breken of te beschadigen. Hun zaaimedium moeten goed uitlekken, en hebben meer zand dan de bodem in. Als de zaden zijn groot genoeg, zaaien ze over een paar centimeter diep. Water ze een keer, en laat de zaden ontkiemen op een zonnige plek. Geen water totdat u de zaailingen, een paar weken dat is. Lees meer over zaadkieming proces.
Aanplant en onderhoud: Of u nu van plan om de yucca in de grond of potplant, kiest u de bodem die goed is drainage met veel grind en perliet vermengd in. De bodem moet worden gehandhaafd bij een pH van 5,5 tot 7,5. De yucca hoeft niet meststof of organische compost, maar voel je vrij om het te gebruiken, als u dat wilt, maar houd het om een ​​minimale hoeveelheid. Water spaarzaam, doet de yucca plant niet graag te veel water geven. In een pot, zodat de bovenste bodem (ongeveer 1 / 4 of 1 / 3 daarvan) volledig laten drogen voordat het weer drenken. De eerste tekenen van een overmaat water zullen resulteren in verlies en loof / of rottend riet (stengels). De yucca behoeften felle zon, dus zorg dat je plaats op een locatie die een ruime hoeveelheid natuurlijke lichtinval krijgt. Een matige groeier, de meeste yucca's nemen ongeveer vijf jaar te bloeien, dit echter afhankelijk van de geteelde soorten. Yucca bloemen uit het midden van de zomer door middel van de herfst. Lees meer over container tuinieren.
Yucca plant snoeien; Yucca heeft een verbazingwekkende capaciteit om te groeien, dus een harde snoeien is geen probleem. Knip oude bladeren en vervaagde bloemen van de yucca plant, kunnen de bladeren gesnoeid worden op elk gewenst moment. Geen vaste tijdschema voor het snoeien van een Yucca is toegewezen door ervaren tuiniers. Voor een yucca boom groeiend buitenshuis, snoeien van vorm en grootte controle, dezelfde regel geldt voor de degenen kweken in potten. Als de yucca is groot geworden en ziet er lomp in een pot, knip de top groene gedeelte van de stam van de hoogte die u wenst. Re-pot indien nodig. Snoeien en verpotten idealiter worden gedaan in het voorjaar, kort voordat het groeiseizoen begint. Zorg ervoor dat de yucca nadat ze gesnoeid krijgt volop in de zon om te herstellen. Lees meer over yucca plant zorg.
Hier is een andere manier van telen yucca plant; in het water. De regels van hydrocultuur tuinieren is hier van toepassing. Gewoon spruit een Yucca snijden in het water, zoals hierboven vermeld (vermeerdering). Maar in plaats van te planten in de bodem, laat het in het water. Een korte petrischaaltje of een soortgelijke vorm van keramische zal het prima doen. Houd het water ververst regelmatig, en voeden de yucca met vloeibare kunstmest een keer per maand. Hoewel de yucca ziet er geweldig uit in water, moet u een nieuwe fabriek start bijna elk jaar.

No comments:

Post a Comment