Tuesday 6 September 2011

Gebrek aan zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de weg tussen zijn trots op zichzelf en zelfmedelijden. Het is de perceptie van zichzelf, waar men niet al te hoge dunk van zichzelf of veracht zichzelf. Het is de spiegel waarin je jezelf ziet zoals je bent, het erkennen van uw sterke en zwakke punten. Zo, het zelfvertrouwen is het fijne draad tussen trots en zelfveroordeling. Echter, wanneer dit saldo tips, men ofwel kan uiteindelijk wordt een eigenwijs persoon of kan uiteindelijk op een zeer timide persoon ontbreekt zelfvertrouwen! Dit artikel zal alleen ingaan op het laatste deel, gebrek aan zelfvertrouwen.
Gebrek aan zelfvertrouwen symptomen, angst voor andermans mening;, moeilijkheden bij het verzamelcentrum genoeg moed om elke vorm van initiatief door angst van mislukking te nemen Angst voor kritiek; zich voordoet als iemand ze niet; Ervan uitgaande dat anderen beter zijn dan zichzelf; vermijden sociale bijeenkomsten en evenementen; geven reden voor alles wat hij of zij doet; terug te klappen agressief op kritiek; Rekening defensieve houdingen, zoals vouwen handen vergezeld door het kruisen van de benen; op zoek naar mensen goedkeuring; oordelen zichzelf door wat mensen zeggen en denken, de onmogelijkheid om beslissingen te nemen voor zichzelf; in paniek en krijgt overweldigd op een kruispunt in het leven; gebrek aan zelfvertrouwen Oorzaken
Gebrek aan zelfvertrouwen komt voort uit onzekerheid, maar deze onzekerheid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Laten we eens een kijkje bij enkele van hen.
Verwaarlozing in de kinderjaren; Het gezegde 'kinderen zijn zoals natte systeem, wat valt op hen maakt indruk', past hier in. De jaren van de kinderleeftijd zijn de vormen van jaren in een persoon en een disfunctioneel kindertijd kan tot het geven van de ontwikkeling van een volwassene met problemen van depressie en zelf veroordeling. Niet ontvangen van de ouders aandacht en liefde tijdens het opgroeien kan het kind te geloven dat hij niet goed genoeg was voor zijn of haar ouders veroorzaken. Bovendien kunnen kinderen in een gezin woont met constante ruzies tussen de ouders ervoor zorgen dat het kind dat hij denken of zij kan een of andere manier verantwoordelijk zijn voor alle problemen en in zelfveroordeling einde. Als het kind opgroeit, hij of zij belandt wordt een timide persoon, niet in staat om de wereld met vertrouwen tegemoet te zien.
Misbruik; Een andere reden voor het gebrek aan zelfvertrouwen bij kinderen is van misbruik. Seksueel misbruik tijdens de kinderjaren kan leiden tot gebrek aan zelfvertrouwen in de volwassenheid. Meerdere kinderen geconfronteerd met seksueel misbruik geworden verlegen en teruggetrokken. Ze willen niet iedereen te weten wat er met hen gebeurt, dus vermijden ze het maken van vrienden en afstandelijk blijven. De wonden veroorzaakt door het seksuele en kindermishandeling sporen achterlaten op hun leven, die niet-opgeloste resultaten bij links in gering gevoel van eigenwaarde in de volwassenheid. Bovendien zijn familie met de geschiedenis van alcohol, drugs, enz. ook gezien te resulteren in kinderen met een laag zelfvertrouwen. Lees meer over de verschillende soorten van kindermishandeling.
Verschijning; Kinderen en volwassenen die zijn vet vinden het vaak moeilijk om hun zelfvertrouwen te vergroten. Met spot op school en werk, onder familie en collega's, deze mensen beginnen te lijden onder slecht zelfbeeld. Gelet dunner vrienden die kunnen passen in modieuze kleding in vergelijking met hun baggy outfits, beginnen ze om neer te kijken op hun uiterlijk en terug te deinzen voor sociale bijeenkomsten beginnen.
Hoge verwachtingen van de ouders, vaak ouders met de wens om hun kind succesvol in de toekomst zien, duwen het kind in allerlei klassen en extra curriculaire activiteiten. Zij besteden veel geld en tijd in ontwikkeling van hun kind en houden vertellen hun kind hoe hij moet werken zeer hard en dankbaar aangezien hij gelegenheid heeft om leren. Ze verhogen de druk als het kind niet aankan omhoog. Dit op zijn beurt leidt tot vermindering van het kind zelfvertrouwen. Het kind begint te voelen hij te stom en verspillen zijn ouders geld en moeite.
Ouders regelen; Controlling ouders zijn die ouders die willen het leven van de kinderen te controleren om goed gedisciplineerd en verantwoordelijke personen te creëren. Echter in deze poging ze falen te laten afgaan hun kinderen en die hen beletten denken voor zichzelf. Ze houden bekritiseren hun kind en verwachten perfectie. Dit veroorzaakt het kind geworden angstig en ontmoedigd. Regelen de ouders weigeren te luisteren naar adviezen van het kind en verlangens en het vertrouwen in hun kind vernietigen.
Narcistische Moeder; Moeder speelt een cruciale rol in de opvoeding een kind en haar liefde voedt de kleintjes, waardoor ze ontbloeien in prachtige menselijke wezens. Echter, narcistische moeders zijn moeders die willen liefde en aandacht van hun kindje. In plaats van het geven van liefde aan hun jongen, deze moeders eisen dat liefde. Voor deze moeders, hun kinderen bedoeld om slechts een recht, dat is om te voldoen aan hun behoeften te vervullen. Zij weigert te erkennen dat hun kind zijn of haar persoonlijke behoeften heeft. Het kind in beurt begint te verliezen vertrouwen en nalaat te begrijpen waarom zijn of haar moeder's liefde is beperkt tot alleen wanneer hij of zij iets ze wil doet. Lees meer over narcistische persoonlijkheidsstoornis.
How een gebrek aan zelfvertrouwen overwinnen
Gebrek aan zelfvertrouwen bijdraagt ​​tot verhoogde niveaus van stress en depressie. De persoon glipt in de put van depressie en kunt zelfs omhoog eindigen met aandoeningen zoals bipolaire stoornis en andere geestesziekten. De persoon kan omhoog beëindigen herkauwende veel op zijn of haar zwakheden en kan eindigen omhoog krijgend verstrikt in obsessief denken stoornis. Soms zien mensen kunnen niet overweg met overweldigende situaties, beginnen aan hun zelfvertrouwen te verliezen om een ​​dergelijke mate dat ze beginnen hun toevlucht nemen tot extreme gewoonten zoals het knippen en zelfbeschadiging, waardoor uiteindelijk met het snijden zelf stoornis. Sommige zelfs eindigen gevoel suïcidaal. Dit is waarom het belangrijk is om jezelf te hijsen zodra men beseft dat men zelfvertrouwen verliezen. Omgaan met gebrek aan zelfvertrouwen kan helpen Houd alle ongewenste aandoeningen bij baai. Gebruik van medicijnen zoals anti-depressiva zal geen oplossing voor het probleem van gebrek aan zelfvertrouwen. Men moet begrijpen dat zij niet dienen als lange termijn antwoorden. Ze gewoon een persoon stabiliseren voor Voorlopig echter het probleem niet krijgen opgelost. Laten's hebben een kijkje hoe we onze zelfvertrouwen door toevlucht om een ​​meer betrouwbare methode bouwen.
Jij Angstig prachtig gemaakt; De eerste stap om overwinnen gebrek aan zelfvertrouwen is te stoppen veroordelen jezelf. Gewoon stoppen met nagelen jezelf voor de zwakke punten you zie in jou. U bent vreselijke wijze wonderbaarlijk gemaakt en je bent waardevol voor God! Je moet het feit omarmen dat als mensen zijn we gebonden aan haperen, tot mislukken gedoemd, gebonden om fouten te maken. Vergissen is menselijk, dus niet plaats de bar van verwachtingen zo hoog voor jezelf. U hoeft niet om dingen te doen perfect en correct de eerste tijd of elke keer. Jezelf toestaat fouten maken. Geef jezelf wat ruimte.
Vergeving; Onder het tapijt van zelfvertrouwen ligt een hoop teleurstelling, verraad, pijn en emotionele wonden. Voordat u rip het gordijn van zelfveroordeling en vooruit te gaan naar een nieuwe wereld van vertrouwen, is het cruciaal om te gaan met de wonden verborgen onder het tapijt. Moet u alle mensen die heb je gekwetst in woorden of in actie en vergeef hen lijst. Hoe werkt het? Onvergevingsgezindheid is als vergif, die jij drinken en hopen de andere persoon zullen sterven. Echter, het is u die eindigt vergiftigd. Dus losliet, hoewel het kan bizarre lijken. Zij het misbruik, een narcistische moeder, controlling ouders, verraden vrienden, etc. niets houd tegen degenen die je meegebracht pijn. Niet vergevingsgezind hen zal enige oorzaak u worden geplakt in je verleden en zal nooit laten u woont een zelfverzekerde en aangenaam leven.
Talk; U hebben doorgebracht genoeg tijd emmeren over mensen's meningen en wat ze van je denken. Je hebt genoeg tijd veroordeelt jezelf en het vermijden van mensen besteed, echter nu is het tijd om te praten nu en laat weten wat je denkt en voelt. Zoek een vriend, een oudere die je kunt vertrouwen of een counselor en te delen wat je hebt meegemaakt. Laten het allemaal zal helpen je uit je verleden. Niet onder de indruk dat je iemand bent is tijd verspillen door stil op uw pijntjes en kwalen. Deel uw verdriet en vindt u opluchting.
Erken uw sterktes en zwaktes; Stop het plaatsen van de bar van de verwachtingen zeer hoog. Erken uw sterktes alsook zwakheden en lijst ze in een dagboek. Aanvaarden nu jezelf voor wie je bent. Begrijpen dat je als persoon alleen kan worden uitgerekt tot een bepaalde limiet. Realiseer je dat je niet hoeft te streven naar perfect zijn, want dit zal alleen uitputtend voor u. Besteed tijd doen wat je leuk vindt en investeren tijd in je hobby's. Vaststelling van realistische doelen voor jezelf zal u helpen boost je zelfvertrouwen. Voor de doelen linker onvoltooid, accepteer de feit dat je niet alles kan bereiken en soms zul mislukken. Maar, doet mislukking niet bepalen uw eigenwaarde. Leer van de mislukking en gebruiken om uw voordeel.
Lees meer over:; Gain Zelfvertrouwen: hoe te winnen Zelfvertrouwen; te wekken vertrouwen bij kinderen; Zelfvertrouwen Activiteiten; Zelfvertrouwen Oefeningen; Het beste deel over gebrek aan zelfvertrouwen is dat het niet is een onomkeerbaar proces. Als je gebrek aan zelfvertrouwen, kunt u verhuizen en het loopvlak het pad van het leven met de grootst mogelijke vertrouwen. De tijd we besteden op deze aarde is te kostbaar om worden besteed verontrustend, plaats we zijn hier om overvloedige leven, net zoals onze Schepper bestemd ons te leven. Mogen wij ontwortelen enige vorm van struikelblokken die ons ervan weerhouden te genieten van het leven en kunnen we dit leven van ons ten volle!

No comments:

Post a Comment