Sunday 4 September 2011

Hoe Lettuce Grow

Botanisch known as Lactuca sativa, de sla is een tweejaarlijkse plant van het DAISY family Asteraceae. Onder de greens, sla blaadjes gewaardeerd om zijn lage calorie-inhoud en een uitstekende bron van vitamine A en foliumzuur. Sla bevat ook Lactucarium, een zeer opium achtige stof die bekend is slaap op te wekken, maar om die zin moet men eet veel sla! Deze groene naam is afgeleid van het Latijnse woord lac, die melk betekent, in verwijzing naar melkachtige sap van de plant. Als u zich afvraagt ​​hoe sla groeien en de vraag of het zou vervelend groeiende, net scroll naar beneden om te zien, is het eenvoudig.
Sla; Lettuce planten groeien als een rozet van bladeren op de grond op een korte steel. Afhankelijk van de cultivar, zal een slaplant volwassen als een hoofd of blad met de bladeren en stengel verlengen. Wat blaadjes sla vorm zullen geven als een gesloten kop, terwijl sommige rechtop groeien, met de bladeren gerangschikt in een langgerekte, loose-head mode. Sla produceert veel kleine paardebloemen lookalike bloemhoofdjes. Slatypen of cultivars omvat botersla, Chinees sla, ijsberg (crisphead), Romaine (cos), enz. Bepaalde cultivars werden ingevoerd om de bitterheid verwijderen uit hun bladeren. Dit wordt gedaan door toevoegen van meer watergehalte aan het ras. Echter, sla hoog op watergehalte hebben weinig voedingswaarde, terwijl de bittere of donkerder degenen bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten.
How tot sla groeien; een favoriet onder de plantaardige hoveniers, sla is makkelijk te kweken, en een van haar beste eigenschappen Naast het feit dat een seizoensgebonden gewas is dat het niet nemen veel ruimte en heeft ondiepe wortels, waardoor ze goed geschikt voor container tuinieren. Na een paar sla groeit tips.
Vermeerdering van zaaizaad: de meest populaire methode om sla te kweken is door middel van sla zaden. Hoe sla groeien uit zaad! Oogst van vorig jaar goede oogst, of koop het ras van een gereputeerde leverancier. Het verdient de voorkeur om zaden in containers dan de grond te zaaien. Use zaaimedium die vochtig, maar niet het water te behouden met een goede samenstelling van biologische compost. Bestrooi zaden vijf centimeter van elkaar in rijen die zijn uit een afstand van vier centimeter. Nevel het zaaien mengsel regelmatig totdat u zie de zaden ontkiemen. Zodra de zaailingen beginnen te verschijnen, acclimatiseren de container meer zonlicht. Zaai zaden in lente of vroege zomer.
Beplanting en Watergift: Zodra zaailingen sterke wortels en scheuten, ongeveer zes echte bladeren ontwikkeld, kunt u dunne ze uit. Bereid de tuin of container voordat u begint aan de transplantatie. Dit verzekert dat de wortels niet blootgesteld gedurende een lange duur. Sla moeten worden geplant 2-4 weken vóór de laatste vorst datum, en / of ongeveer 6 tot 8 weken vóór de eerste vorst datum. Selecteer een locatie die ontvangt ten minste 5 of meer uren zonlicht per dag. Tot de bodem goed aan een moestuin te maken, groeit sla in verhoogd bed groentetuinen zal ook goede resultaten. Voeg een goede kwaliteit biologische compost en wat mest op de bodem. Plant elke zaailing ongeveer vier tot zes centimeter van elkaar in rijen door vier centimeter afstand van elkaar. Water de sla goed, hoewel ze behoefte aan een goed niveau van vocht, als de wortels zijn ondiep. Echter, niet over het water hen. Excess water rot the roots, terwijl minder water stunt hun groei en maken het bitter leaves. Als u zich afvraagt ​​hoe sla binnenshuis groeien, volg dan dezelfde bodem en water overwegingen, behalve sla geteeld binnenshuis behoeften minder water en moeten worden geplaatst in een plek dat zonlicht ontvangt.
Sla Care: Als sla is geplant in de bodem die is goed gevoed met een rijke organische compost, bemesten is niet nodig. Juiste hoeveelheid (per pakket richtingen) en timing (slechts een keer in haar gehele groeiseizoen) garandeert een goede oogst. Want het is een groene groente, een array van ongedierte aanval is onvermijdelijk. Wordt vraatzuchtige eters, rupsen, kool wormen, grijpers, bladluis en armyworms kan vernietigen de gehele oogst. Ziekten zoals anthracnose, builen, demping af, schimmel, virussen en bladvlekken Ook kan de plant beschadigen. Als een gaat slabladeren consumeren, het echt is niet een erg goed idee om besproei ze met veel van pesticiden echter de plaag en ziekten moeten worden ontdoen uitgeschakeld. Er zijn tal van kruiden gebaseerde insecticiden specifiek gebruikt voor thuisgebruik kan men kijken naar, en probeer ziektebestendige slasoorten gebruiken.
Groeiende biologische sla impliceert absolute geen gebruik van elke chemische kunstmest alsook pesticiden. Deze informatie over hoe sla groeien in potten of in bedden zal u helpen om een ​​rendement dat is gezond en ongedierte vrij. Oogsten uw sla afhankelijk het type geplant sla is kropsla geoogst wanneer het hoofd wordt firma, overwegende het blad sla moet worden geoogst wanneer de bladeren net hebben opengesteld uit haar loose-head. Moet men oogst de sla voordat het begint te bout. Builen is de vorming van bloemen en zaden veroorzaakt als gevolg hoge temperaturen, en maakt de bittere bladeren. Te krijgen een gestage stroom van sla greens, plant ze in erfopvolging.

No comments:

Post a Comment