Saturday 3 September 2011

Groeiende Corn

De smaak van zoete maïs wordt geroosterd of gestoofd, wafting via uw keuken op koude winterdagen is genoeg om je hart te verwarmen. En als ze vers geplukt uit de tuin, waterput, er gaat niets boven die vreugde. Vers voedsel brengt aan de tabel ongeëvenaarde geur, smaak en aroma, vers maïs is geen uitzondering. Hoe gaat een over het krijgen van deze smaak, is goed groeiende maïs in uw tuin het beste als ook de snelste manier om dit te doen. Voordat we naar 'hoe om graan te groeien', een beetje over maïsplant zelf.
Maïsplant; Een groot gewas, maïs is een variëteit van maïs en een zeer populaire groente. Maïs teelt is meer dan 8.000 jaar oud. In de eerste plaats, een native jaarlijkse gras teosinte, is het gedomesticeerd in een eetbare vruchten. De 20e eeuw zag een sprong in productie van maïs als mensen werden steeds meer geïnteresseerd in de gezondheid voordelen die zij aangeboden als een geheel plantaardige en vers of gedroogd graan. Een groot aantal cultivars en hybriden werden geïntroduceerd in een poging om maïs te maken en de opbrengst meer geüniformeerde, betere kwaliteit en ziekte resistent. De maïs die we vandaag zien is voortgekomen uit het teosinte planten die het grootste bedrag van de eetbare zaden had. In tegenstelling tot zijn opdrachtgever, de teosinte, die zeer kwetsbaar zaad verdichting heeft gehad, is de ontwikkelde maïs stevig gebonden aan het COB. De individuele koren graan staat bekend als de maïs kernel, die bestaat uit harde en zachte zetmeel. Zoals het is eenzaadlobbige, de korrels aanwezig zijn in een even aantal rijen op de kolf die nauw is verpakt in bladeren genaamd de bast en stamperbloemen bloemen bekend als zijde. De schil is over het algemeen weggegooid voordat het koken van de koren.
Groeiende Corn; De maïs te verbouwen thuis, kan men kiezen uit verschillende koren rassen, elk met zijn unieke smaak en plant gewoonten. Ik heb een generieke vorm van informatie met betrekking tot groeiende maïs in kleine tuinen. Groeiende maïs in containers voor degenen die proberen te beheren in een kleine ruimte hetzelfde proces van groeiende maïs onderstaande volgen. Maar zorg ervoor dat u een grote container en niet leiden tot verdringing uw planten. Lees meer over container tuinieren.
Voortplanting: Het kweken van maïs uit de zaden (gedroogde pitten) is de enige manier om ze te starten. Men kan de aanschaf van een bepaald ras of verzamelen en opslaan van de oogst van vorig jaar. Verzamel zaden van een gezonde gerijpte spil, en droog ze goed af. Bewaar ze in een krappe container in een donkere koele plaats.
Grondbewerking: Corn groeit zeer goed in goed doorlatende vruchtbare grond. Drainage is zeer essentieel voor de groei, en om ervoor te zorgen dat de zaden niet rot. Zorg voor voldoende gaten in de container om voldoende afvoer mogelijk te maken. De bodem pH evenwicht moet worden tussen 6,0 tot 6,5. Zaai zaden (pitten) vroege zomer, direct in de beoogde locatie in meerdere rijen, een centimeter diep, en 5-8 centimeter uit elkaar. De bodem moet goed worden gevoed met organische compost op. goed Bevochtig de bodem, en het vochtig te houden totdat je ziet spruiten in een week tijd. Maïs moet worden geplant op de nabijheid van een groep bestuiving te vergemakkelijken.
Watering: De maïsplant vereist vaak en veel water om volledige, gezonde kolven te produceren / oren. Als maïs een zomer is gewas en een snelle groeier, dus het moet veel water. Voldoende water zorgt ervoor dat de korrels op de kolven geworden sappig en plumply. Onvoldoende water zal verwelken de blaadjes, en stunt de grootte van de maïskolven. Corn ondiepe wortels, dus de neiging om snel uitdrogen. While water, zeker geen water vallen op de kwasten, om de korrels van de kolf te produceren, stuifmeel van de kwasten te vallen op de maïs zijde.
Bemesten: Corn graag veel stikstof op basis kunstmest. Een regelmatige toevoer van vloeibare stikstof meststof op basis dient regelmatig te worden toegepast in haar piek groeiseizoen. Test uw grond de eis voor het toevoegen van de stikstof te meten, zal het teveel burn-out van uw installatie. Side dress tussen de rijen.
Ziekten en plagen: Corn wordt voornamelijk veroorzaakt door smut, blad blight en Stewart de ziekte. Anthracnose (soort blad loof) kan worden gecontroleerd door de behandeling van de zaden voor het zaaien met een beetje afstoffen van thiram of captan. Plagen die routinematig de aanval van de maïsplant onder maïsboorder, vlooien kever, mimosarups, enz. De meeste van hen gewoon eten dwars door de maïskolf. Het gebruik van specifieke germiciden zal voorkomen van deze ziekten en plagen beschadiging van de plant. Tijdens het spuiten een insecticide, zorg ervoor dat je voorkomen dat de maïs sproeien, indien mogelijk. Een likdoorn volle van insecticiden wordt ongezond om te consumeren. Use gekweekte maïs rassen zoals ze zijn beter bestand tegen aangevallen. Lees meer over groeien tips suikermaïs.
Zodra u klaar bent groeiende maïs, is het tijd om te oogsten. Maïs worden geoogst op het juiste tijd om de smaak te genieten. Knijp de oren, als het plumply voelt, zich terug te trekken een omhulsel, en die doorboren van een kernel, als de sap milky is, is het klaar voor de oogst en om van te genieten!

No comments:

Post a Comment