Saturday 24 September 2011

Wat is goud gebruikt voor

Goud is een van de meest gewilde edele metalen gevonden op de planeet. Het wordt verkregen in de vorm van korrels in rotsen en alluviale afzettingen. De heldere gele kleur van zuiver goud geeft het een glanzende afwerking die bijdraagt ​​aan de schoonheid van het metaal. Iedereen weet dat een groot deel van de totale verkregen goud wordt gebruikt bij het maken van sieraden. Maar naast sieraden, Wat is goud voor gebruikt? is een vraag die niet veel mensen zullen kunnen beantwoorden. Lees meer over waar het goud is gevonden.
Wat is goud voor gebruikt?; Dit edelmetaal is gebruikt door de mens sinds eeuwen. Goudwinning statistieken blijkt dat ongeveer 161.000 ton goud gedolven is door de mens van nu. Traditioneel beperkt tot sieraden, vandaag goud fungeert als een vitaal onderdeel van verschillende andere gebieden, waaronder elektronica-en ruimtevaartindustrie. Hieronder vermeld staan ​​zijn enkele van de meest prominente gebruik van goud.
Sieraden en Financiën; gebruik van goud in het maken van sieraden en financiële transacties dateert van ongeveer 6000 jaar geleden. Ongeveer 78% van de totale goud gedolven wordt gebruikt in vervaardigen van sieraden. Verschillende eigenschappen van goud, met inbegrip van haar glans en het vermogen om oxidatie te weerstaan ​​in de lucht en het water, maken het een populaire keuze als het gaat om het maken van ornamenten. Legeren goud met andere metalen, zoals koper of zilver, heeft de neiging te verhogen de duurzaamheid, die is geactiveerd op tijdens het maken van gouden sieraden. Echter, deze legeringen van goud, geproduceerd door het te mengen met een aantal andere metalen hebben een lage waarde in vergelijking met zijn pure vorm. Dat het draagbaar en duurzaam, heeft goud is gebruikt voor de financiële transacties sinds een lange tijd. De traditie blijft ook vandaag nog als goud staven of goud worden gehouden als back-up voor valuta door verschillende organisaties die zich bezighouden in de financiële wereld.
Ander gebruik van Goud; Hoewel het waar is dat de meeste goud gevonden wordt gebruikt voor het vervaardigen van sieraden, zijn er vele andere toepassingen van dit edelmetaal ook. Voor degenen die niet weten wat er goud gebruikt voor naast sieraden maken, hier zijn enkele meer toepassingen van goud, die gebonden zijn aan u verbazen.
Goud Gebruik in Electronics; Dit klinkt misschien verrassend, maar goud wordt ook gebruikt in verschillende elektronische apparaten, variërend van rekenmachines en computers. Zelfs de mobiele telefoons en televisies die u in uw dagelijks leven bevatten een kleine hoeveelheid van dit kostbare metaal. Goud is een efficiënte geleider van elektriciteit, en, nog belangrijker, is het niet corrodeert, net als andere metalen gebruikt in elektrische apparaten. Het wordt gebruikt in connectoren, soldeerverbindingen, aansluitdraden enz. Door zijn eigendom van een goede dirigent, is goud wordt gebruikt in computers. In een computer systeem, verschillende onderdelen uit deze metalen te vergemakkelijken nauwkeurige overbrenging van digitale gegevens op een enorme snelheid.
Goud in de geneeskunde; In de geneeskunde is het goud wordt gebruikt bij de diagnose en behandeling van bepaalde medische aandoeningen. De behandeling van kanker, deeltjes van radioactieve goud geplant in weefsels dienen als stralingsbronnen. Radioactieve goud wordt ook gebruikt bij de diagnose van bepaalde aandoeningen. In Lagophthalmos, een aandoening gekenmerkt door personen die niet in staat om zijn ogen te sluiten, de kleine hoeveelheid goud is geplant in zijn bovenste ooglid aan zijn ogen te sluiten. Wordt chemisch inert en niet-allergeen in de natuur, zijn goud legeringen gebruikt als vullingen, kronen en orthodontische apparatuur in de tandheelkunde.
Goud toepassing in de ruimtevaart; als zeer betrouwbaar, goud is verschillende toepassingen in de ruimtevaart technologie. Goud gecoate polyester film gebruikt in de ruimteschepen helpt met de doorberekening van infrarode straling, en helpen bij het stabiliseren van de temperatuur binnen het. Het wordt gebruikt in circuits vanwege het feit dat het een goede geleider van elektriciteit. In ruimteschepen, wordt goud gebruikt om verschillende mechanische onderdelen te smeren als biologische smeermiddelen zijn nauwelijks van gebruik in het vacuüm van de ruimte, waar straling is veel meer dan op Aarde.
U kunt ook dit interessant vinden om te lezen:; smeltpunt van goud; alvorens te investeren in Gold - Hoe om goud te kopen; Zoals u kunt zien, de lijst van wat is goud gebruikt voor is vrij volledig, maar niet alleen Uiteindelijk is er . Andere dan de hierboven genoemde toepassingen is het goud ook gebruikt bij het maken van glas, medailles, ontwerper artefact's etc. Voor al degenen die dachten dat dit edelmetaal alleen werd gebruikt voor decoratieve doeleinden, moet nu beter weten over de verschillende toepassingen van goud.

No comments:

Post a Comment