Saturday 10 September 2011

Italiaans kerstbrood Tradities

Heb je ooit het gevoel dat kerst gevierd voor slechts een dag is niet genoeg? Nou, dan moet u zeker aan te passen Italiaans kerstbrood tradities waar de hele viering langer dan drie weken. Ja, dat klopt, drie hele weken! En wist u dat Kerstmis daadwerkelijk werd uitgevonden in Italië? Italiaanse kersttradities zijn een feestelijke mix van christelijke en heidense invloeden vieringen. Of uw gezin is Italiaans of als je gewoon wilt om mondiale vakantie tradities te verkennen en een paar oude charme te nemen in uw vakantie, dan zou het waarschijnlijk een goede ideeën om te beginnen door meer te leren over de Italiaanse kersttradities.
Italiaans kerstbrood Geschiedenis
Om te begrijpen hoe Kerst werd uitgevonden in Italië hebben we meer weten over kerst geschiedenis te begrijpen. Kerstmis zoals het wordt gevierd in Italië heeft twee oorsprongen - de bekende christelijke tradities en de heidense tradities uit het oude Romeinse rijk. In de oudheid, 'Saturnalia' werd gevierd tussen de 17e december en de 24e december en was de heidense festival in ere van de Romeinse God, Saturnus. Tijdens dit oude ritueel, runderen geslacht, zodat ze niet zouden moeten worden gevoed, tijdens de lange winter. Voor de meeste mensen, vooral boeren, het was het enige tijd van het jaar met een overvloed van vers vlees beschikbaar. Met alle extra voedsel en gefermenteerd bier, de timing was perfect voor een feest! In 4 AD de datum voor de geboorte van Jezus Christus werd officieel ingesteld als de 25 december door de kerk in Rome. Uiteindelijk werd deze dag de hele wereld erkend als de officiële dag van Kerstmis.
Italiaans kerstbrood Tradities
Kerstmis in Italië is een grote zaak met veel van de viering, het bezoeken van familie en natuurlijk heel veel lekker eten. Kerstvieringen in Italië begint officieel op 08 december is de L'Immacolata Concezione of de onbevlekte ontvangenis en de officiële einde te maken aan Kerstmis in Italië is op 6 januari, is het Driekoningen. La Festa dell'Epifania is wanneer de Drie Koningen werden verondersteld te hebben bereikt kindje Jezus.
Tijdens de noveen, de Italiaanse kinderen gaan van het ene huis naar het andere het reciteren van kerst passages. In ruil voor mensen die de gave van de kinderen met munten te kopen zelf snoep. Een mooi en melodieus, maar snel tempo verdwijnen kersttraditie in Italië is de intrede van de komende festiviteiten door de Piferari or fifers. Ze stammen af ​​van de bergen van de Abruzzen en Latium spelen uitnodigend en karakteristieke tunes op hun doedelzak, vullen de lucht met anticipatie voor de vreugdevolle viering te komen.
Nog een van de meest populaire Italiaans kerstbrood tradities is het opstellen van een gedetailleerde kerststal ook bekend als de Presepio. Net als ieder huishouden heeft te beschikken over een kerstboom, evenzo elke Italiaanse huishouden heeft om hun eigen unieke presepio. The Cribs kan worden zo gedetailleerd of zo klein als je wilt en zijn meestal overgeleverd van generatie op generatie. De kribbe bevat altijd de beeldjes van Maria, Jozef en Jezus Christus samen met een ezel en een os. Deze cijfers zijn over het algemeen gemaakt van hout, klei of gips. Het gehele Italiaanse steden en steden, overal presepios weergegeven. Veel kathedralen vaak functie levensgrote figuren.
Voor de Italiaanse kersttradities, een kerstversiering nietje in Italiaanse woningen is de Ceppo dat is een piramide structuur die tot doel rekken vol met verschillende kerstartikelen te houden. De Ceppo houdt algemeen kerstcadeaus op een plank, snoepjes anderzijds. Het is ook mogelijk om een ​​kleine kerststal set met kaarsen en foto's op een plank. Op de top van de Ceppo, is een ster geplaatst en linten, gekleurde slingers en glinsterende versieringen zijn hing rond het frame.
Wist u dat in tegenstelling tot een traditionele Santa Claus, eigenlijk Italiaans kerstbrood gewoonten en gebruiken een oude heks vliegen op een bezem, die bekend staat als La Befana, die speelgoed voor kinderen verlaat tijdens ephiphany heeft! Op kerstavond, kinderen hun schoenen ingesteld door de haard, worden gevuld met kleine geschenken en candy door La Befana. Volgens de legende, de drie wijze mannen stopten bij het huis van La Befana, op zoek naar aanwijzingen. Ze nodigde haar uit om te gaan met hen en Jezus te ontmoeten, maar ze weigerde. Later die avond veranderde ze van gedachten. Gathering up speelgoed uit haar eigen kind, die was overleden, vloog ze off om Jezus te ontmoeten. Ze echter verloor haar manier, en is ooit vliegen sinds. Op kerstavond, stopt ze in het huis van ieder kind en laat een kerstcadeau, voor het geval Jezus is er.
Natuurlijk net als elke andere kerstviering, kan kersttradities in Italië ook niet compleet zijn zonder voedsel of liever een feest. In Italië, veel mensen 24 uur vasten voor net voor Kerstmis dag. Op Kerstmis dag de snel is gebroken door een maaltijd samen met het gezin. Vandaag de dag, niet iedereen kan vasten echter bijna iedereen slaat vlees eten op eerste kerstdag. Dit is de reden dat de vis zo populair is voor een traditionele maaltijd. De belangrijkste cursus voor Italiaanse kerst traditionele voedsel is vis, paling, lam of kalkoen. Begeleidende het hoofdgerecht is meestal antipasto, kaas en crackers, pasta met diverse sauzen, schelpdieren, worst, groenten en aardappelen. Nagerechten bestaan ​​uit Pandoro die een zoete gist brood, gekonfijt fruit, ontbijtkoek, panforte (vergelijkbaar met vruchtencake) en gekonfijte vruchten. Lees meer over Kerst recepten.
Dus, nu dat u alle over Italian kersttradities weten kun je integreren sommige delen ervan te maken deze kerst nog specialer. Een traditie die je zeker moet proberen en ook is dat, in plaats van het schrijven van brieven naar de kerstman, de Italiaanse kinderen speciale brieven te schrijven aan hun ouders om hen te bedanken en uiten hun liefde!

No comments:

Post a Comment