Friday 16 December 2011

Asparagussnijgroen

Asparagussnijgroen of asperges densiflorus is een onkruid dat behoort tot de lelie familie of Liliaceae. Hoewel asparagussnijgroen wordt gekenmerkt door Lacy varen like gebladerte, is het niet een echte varen. Veeleer is het een nauwe verwant van de aspergeplant, met zijn borstelige uiterlijk en delicate blad. Asparagussnijgroen is inheems in Zuid-Afrika en wordt vaak beschouwd als een onkruid. Maar vandaag, asparagussnijgroen is een populaire kamerplant. Het krediet voor het populariseren van asparagussnijgroen als sierplant in Europa gaat naar Carl Ludwig Sprenger, een Duitse botanicus.
PLANTBESCHRIJVING; Asparagussoort of asperges densiflorus is een meerjarige, vertakkende struik met fijne varens like blad. De stengels zijn heel hard met een paar nummers van stekels op. De bladeren van de asparagussnijgroen zijn eigenlijk cladodes, en niet echte bladeren. Deze cladodes zijn eigenlijk gewijzigd en afgeplatte stengels, hoewel ze eruit bladeren. Ze kunnen groeien tot een lengte van ongeveer 0,8 tot 2 cm en de breedte van 0,1 tot 0,2 cm. Het blad wil cladodes van asperges varen kan gevonden worden in groepen van vier of meer. In asperge varens, de werkelijke bladeren in de vorm van de wervelkolom, terwijl de cladodes de taken van de bladeren. Asparagussnijgroen plant wordt gekenmerkt door een dichte mat van vezelige wortels en knollen. In het voorjaar of de late zomer, kunnen er enkele kleine witte of roze, klokvormige bloemen zijn te vinden op de stengels. De bloemen verschijnen in clusters, en elke bloem is ongeveer 0.3 tot 0,5 cm in lengte. De fabriek produceert ook groen gekleurde bessen in de winter of het vroege voorjaar. Later, de bessen rood, als ze volwassen. Elke bes is ongeveer 8 mm breed, en bevatten een of meer zwarte zaadjes, die kunnen worden gebruikt voor het vermeerderen van de plant.
Hoe de Asparagussoort groeien; U kunt groeien asparagussnijgroen als kamerplant of sierplant. De plant kan vermeerderd worden uit het zaad of door deling. Voor de teelt van een asperge plant, kunt u kopen wat goede kwaliteit zaden of een plant uit een kwekerij. Asparagussnijgroen behoefte aan goed gedraineerde bodem, rijk aan voedingsstoffen. Hij de voorkeur meestal vochtige, zandige of lening bodemsoorten. Dus meng bodemmonster met turfmos en zand het planten een aspergemandje Fern. Waterbehoefte van deze plant matig. De plant geeft de voorkeur aan helder licht, maar het kan tolereren omstandigheden met weinig licht ook. U kunt de plant in een gedeeltelijk schaduwrijke plek. Zodra de plant groeit, en de wortels beginnen om de pot te overladen, het overbrengen naar een grotere pot of container. De beste tijd voor de toepassing van kunstmest is de lente of begin van de herfst periode. Voor het uitdragen van aspergeplant per divisie, neem dan gewoon de kluit van de plant, en vervolgens verdelen in twee delen. Dan, plant zowel de secties afzonderlijk om twee asperges groeien varens. Meer weten over binnenshuis tuinieren en container tuinieren.
Asparagussnijgroen Care; Het belangrijkste onderdeel van asparagussnijgroen zorg is het handhaven van de juiste groeiomstandigheden. Als de plant geeft de voorkeur aan felle zonlicht, kan de groei worden aangetast, indien geplant in een plaats die niet ontvangen voldoende zonlicht. Daarnaast kan het loof van de plant geel worden, als het niet ontvangen van voldoende zonlicht. Voor de teelt van asperges als kamerplant, kunt u hem in de buurt van een raam. Dit zou helder, maar gefilterd zonlicht. Als de waterbehoefte van deze plant is matig, is het beter om de bodem te houden een beetje vochtig, of in de bodem een ​​beetje droog voordat het besproeien van de plant te laten. De kleur van het blad kan dienen als een indicator van onder water geven. Wanneer de plant niet voldoende water krijgen, dan zou het loof geel en de naald zou ook hangen.
Asperge Fern Giftige?; Asparagussoort wordt beschouwd als een giftige plant, bij inname. Inslikken van de bessen kan leiden tot gastro-intestinale problemen zoals, diarree, braken en buikpijn, terwijl contact met de huid kan leiden tot allergische reacties of dermatitis. De plant is giftig voor huisdieren zoals hond en kat. Daarom is het raadzaam om asparagussnijgroen en katten of honden op afstand te houden, of dus neem voldoende zorg dat uw huisdieren geen deel van de plant eten.
Als je ze met de nodige zorg, asparagussnijgroen met haar Lacy en delicate blad kan een mooie aanvulling op elke huis. Trouwens, het is een weinig onderhoud plant die vrij eenvoudig kan worden geteeld. Echter, je moet een beetje voorzichtig, als u huisdieren in uw huis, zoals de plant is giftig voor honden en katten. Dus wees zeker van en houd uw dieren uit asparagussnijgroen, zoals ingestie van een deel van de plant of zijn bessen, evenals huidcontact kan bewijzen gevaarlijk voor uw huisdieren.

No comments:

Post a Comment