Wednesday 14 December 2011

Mexicaanse achternamen

Wat zijn de meest voorkomende Mexicaanse achternamen? Meeste Mexicaanse achternamen en hun naamgevingssysteem vindt haar oorsprong in Spanje. Toen de Spaanse veroveraars de kolonisatie van Latijns-Amerika afgerond, ze volledig opgelegd hun cultuur, normen en tradities over Latijns-Amerika. En onder andere Mexicaanse dingen die hun oorsprong in Spanje te vinden, zijn hun namen, hun achternamen en hun naamgeving.
Mexicaanse achternamen
In tegenstelling tot andere culturen, een Mexicaanse (of een Spanjaard) heeft twee achternamen. Terwijl in de meeste culturen, een kind neemt de achternaam van een van beide zijn moeder of zijn vader, een kind in Spaanse of Mexicaanse cultuur wordt gegeven familienamen van beide. Van oudsher een kind zou nemen de achternaam van zijn beide moederlijke en vaderlijke grootvaders, maar vanwege gendergelijkheidszaken, die regel is overschreden. Nu het kind kan worden gegeven aan een van de twee familienamen van zijn vader heeft en een die zijn moeder heeft. Terwijl voor de eenvoudigheidshalve kan een persoon worden aangepakt alleen met de achternaam van de vader die worden gehouden, de officiële geboortenaam heeft nog twee familienamen.
Ik zal dit verduidelijken aan de hand van een voorbeeld. Veronderstel Raul Perez (vader achternaam) Gonzales (moeder's achternaam) en Maria Alonso (vader achternaam) Lopez (moeder achternaam) hebben een zoon genaamd Francesco, zal hij vaststellen de achternaam van zowel zijn grootvaders, dwz Francesco Perez Alonso. Hoewel dit een oude traditie, kan Francesco of zijn ouders ervoor kiezen om hem een ​​achternaam een ​​van Perez en Gonzales (vader's kant) en een van Alonso en Lopez.
Het is ook interessant om te zien hoe Hispanic familienamen ontwikkeld hebben. Spaanse achternamen kunnen worden afgeleid op verschillende manieren. Meestal de familienamen familienaam or matronymic. Ze zijn afgeleid met behulp van de namen van hun vaders / moeders en het toevoegen van de 'ez / es' aan het eind van de naam. Vandaar dat 'Sanchez', zou betekenen dat de zoon van 'Sancho "en" Marquez' zou de zoon van 'Marcos' en zo verder betekenen.
Other familienamen kan worden beroepsmatige. Dus een man genaamd Ricardo Guerrera kan betekenen iets als 'Ricardo de Warrior', of Lisandro Molinero zou betekenen 'Lisandro de Miller'. Some achternamen beschrijven de persoon in kwestie. Jose Delgado kan betekenen 'Jose de dunne een'.
Other Hispanic familienamen zijn geografische en dragen het naam van de plaats die zij zijn van. In dergelijke gevallen is een voorvoegsel 'de' vaak toegevoegd wat betekent 'van'. Dus Alessandro Alvarez de Cordoba, betekent dat Alessandro's familie kan eventueel worden uit Cordoba. Nou in ieder geval de moeder zijn kant.
Hier is een interessante oefening. Stel dat je wist dat een persoon genaamd Fernando Ramirez de Ayala. Wat doet het u vertellen over hem? Mouse-over het antwoord knop voor het antwoord!

Lees verder voor meer op achternaam betekenis en de naam betekenissen.
Some gemeenschappelijk Mexicaanse Surnames
Hier zijn enkele van de meest voorkomende familienamen Mexicaanse! ; Aguilar; Alvarez; Castillo; Castro; Chavez; Cruz; Delgado; Diaz; Espinoza; Fernandez; Flores; Garcia; Garza; Gomez; Gonzalez; Gutierrez; Guzman; Hernandez; Hierra; Jiminez; Lopez; Martinez; Medina; Mendez; Mendoza ; Morales; Moreno; Munoz; Nunez; Ortega; Ortiz; Pena; Perez; Ramirez; Ramos; Reyes; Rios; Rivera; Rodriguez; Romero; Ruiz; Salazar; Sanchez; Santiago; Soto; Torres; Valdez; Vargas; Vasquez; Vega ; Don't like deze? Misschien zul je als de Italiaanse achternaam.
Zoals u kunt zien Hispanic en de Spaanse achternamen zijn heel zinvol en je iets vertellen over de persoon in kwestie. Dus zou u niet graag een van deze Mexicaanse achternamen?

No comments:

Post a Comment