Sunday 4 December 2011

Jasmine Plant

Jasmine planten die inheems zijn enkele van de tropische gebieden van de wereld, behoren tot het geslacht Jasminum and familie Oleaceae. Er zijn ongeveer 200 soorten van jasmijn planten in dit geslacht en de meeste daarvan zijn wijnstokken, maar er zijn een aantal struiken ook. Jasmine planten komen oorspronkelijk uit Azië, Afrika en Europa, die daar groeien als gevolg van de tropische en warme gematigde klimaat. Men is van mening dat de term jasmijn is afgeleid van 'Yasmin' het Perzische woord, dat 'geschenk van god' betekent. Jasmine plant wordt op grote schaal geteeld als kamerplant en worden vaak gezien als klimmers op andere planten of op schuttingen en hekjes. Scroll naar beneden voor meer informatie over Jasmine plant, haar variëteiten en hoe jasmijn plant.
Jasmine Plant Feiten
Jasmine plant is een van de meest populaire kamerplanten voor haar unieke geurende bloemen. Deze plant wordt ook commercieel gekweekt in vele delen van de wereld, voor haar bloemen, die wordt gebruikt voor het maken van slingers, aroma thee door het te gebruiken met ofwel een groene thee base of een Oolong basis, in parfums en zeep, in de ayurvedische medicijnen, essentiële olie, enz. Sommige mensen verwarren een aantal andere planten voor jasmijn plant, als de bloemen van verschillende planten lijken op jasmijn bloemen in uiterlijk en geur. Zulke planten zijn zogenaamde vals jasmijn planten. Echte jasmijn planten behoren tot de familie Oleaceae en kan zowel struiken of wijngaarden met groenblijvende als bladverliezende bladeren. De bladeren zijn meestal eenvoudig, trifoliate or geveerd met 5 tot 9 folders en de bloemen zijn buisvormig met vijf tot zes lobben. De stengels van deze plant zijn slank en achterrand, bij sommige soorten met vier-zijdige stengels. De meeste planten produceren jasmijn witte bloemen, maar sommige rassen hebben creme en gele bloemen ook. De grootte en vorm van de bloemen kan variëren met de specifieke jasmijn soorten. Bijvoorbeeld, produceert Jasminium Sambac geclusterd bloemen. Meestal, jasmijn planten bloeien in de zomer en herfst.
Enkele van de populaire jasmijn plantenrassen zijn gemeenschappelijke jasmijn die witte bloemen produceert; winter jasmijn planten met gele bloemen; Arabische jasmijn, die wordt gebruikt voor het maken van jasmijn thee; Zuid-Afrikaanse jasmijn met ongeparfumeerde witte bloemen, Italiaanse jasmijn met clusters van gele bloemen die bloeien gedurende het zomerseizoen; sleutelbloem jasmijn (struik) met gele bloemen ongeparfumeerde; Spaanse Jasmine met geurende witte bloemen; valse Jasmine met geclusterde en geurende witte bloemen, enz.
Groeiende Jasmine Plant
Vanwege hun geurige bloemen, jasmijn planten zijn zeer populair als kamerplanten. Het beste seizoen voor opplant Jasmine is tussen juni en november. Je moet goed doorlatende vochtige grond en volle zon (of halfschaduw) voor opplant jasmijn. Het moet krijgen ten minste vier tot vijf uur volle zon voor de teelt goed. Als u wilt meer dan een plant plant in uw tuin, plant ze ten minste acht meter uit elkaar. Terwijl watergeven is zeer noodzakelijk in de zomer, slechts milde meststoffen moeten worden toegepast in het voorjaar. Tijdens andere seizoenen, kan water moeten geven gebeurt eens in de tien dagen. Wieden en bemesten moet een deel van de reguliere jasmijnplant zorg. Echter, meststoffen met fosfor en kalium moeten twee keer per jaar worden toegepast - eenmaal na de jaarlijkse snoeien en een keer in juni of juli. Lees meer over Jasmine plantenziekten en jasmijn plant binnenshuis zorg.
Nu weet je meer over jasmijn plant, hoe jasmijn plant plant en hoe de zorg uit te halen. Als u niet over een in uw tuin, krijgen een jasmijn plant uit een nabijgelegen kinderdagverblijf en maak uw binnenshuis of in de tuin geurig.

No comments:

Post a Comment