Sunday, 20 May 2012

Aardbeiplanten Care

De heldere rode kleur aromatische aardbei behoort tot het geslacht Fragaria, van de Rosaceae familie. De aardbei is een koele weer vrucht, die wereldwijd wordt verbouwd in toelaatbare klimaten. Aardbeien waren een belangrijke groenten geserveerd tijdens de oudheid, geen Romeinse of Griekse festival was compleet zonder een gedekte tafel met deze heerlijke rode bes. Teelt van aardbeien in uw huis tuin is nu heel gemakkelijk met alle relevante aardbeiplanten zorg informatie beschikbaar. Voordat ik de slag te vertellen hoe je een goede oogst, een woord over het kweken van de aardbei plant patronen te waarborgen.
Aardbeien; Aardbeiplanten zijn uniek in hun voortplanting, alsmede overleven methoden. Een aardbei plant kroon is eeuwig, en de wortels zijn jaarlijkse. Deze planten zijn stolonen, ze groeien met de hulp van hun uitlopers of lopers. De lopers komen uit de kruin en naar beneden verplaatsen in de bodem naar de wortels ontspruiten. Op deze manier de plant verliest haar oude wortels weg te geven aan nieuwe, terwijl ook het verblijf vaste plant. De aardbei plant draagt ​​kleine trifoliate bladeren en wit gekleurde bloemen die veranderen in vruchten. Hoe gezond en groot uw fruit zal zijn, hangt sterk af van de bodem en klimatologische omstandigheden.
Aardbeiplanten Care; De aardbei die we vandaag zien is een verre schreeuw van wat werd gevonden in de oude tijden. De wilde aardbei was niet eetbaar, of vaak zeer klein en smakeloos, en meestal gebruikt voor de medicinale doeleinden. Naarmate de tijd vorderde, werden aardbeiplanten ontwikkeld tot wat we vandaag zien. De grootte, kleur, smaak, en weerstand tegen ziekten en plagen is afhankelijk van de cultivar geplant.
Bodem en Locatie: Aardbeien moeten worden geplant in de bodem die goed is aftappen, toch in staat te zorgen voor voldoende vocht aan de wortels. Zij niet verdragen beide; droogte of stilstaand water. Een pH niveau van 5,0 tot 6,5 wordt beschouwd als het beste voor hun groei. Ze heel goed op gezette tijden gebruik van organische compost, reageert vooral tijdens hun bloei en vruchtvorming seizoenen. For gezonde vruchten, is een zonnige niet extreem warme plaats nodig. Te veel schaduw aan de andere kant zal alleen de vegetatieve groei te induceren, remmen vrucht te dragen. Shade verhoogt ook het niveau van vochtigheid die schimmel en rotting in de wortels kan aanmoedigen. Aardbei bedden mag niet worden dicht bij tomaten, paprika en aardappelen bedden, want zij zullen strijden om voedingsstoffen in de bodem.
Plant Selectie: Er zijn veel aardbeien cultivars kan men kiezen uit, elk met een verschillende grootte en smaak. Er moet echter een aantal overwegingen in gedachten worden gehouden bij het kiezen van uw installatie. Selecteer rassen die het dichtst bij uw lokale omgeving aanpassingsvermogen. Als u van plan bent om in een exotische cultivar, zorg ervoor dat je goed onderzoek zijn groei-eisen. Selecteer planten die met resistentie, gezond en vol jonge spruiten. De beste tijd om te planten kwekerijen voor aardbeien hit zou worden zou worden hetzij in de herfst of voorjaar.
Beplanting en Watergift: Men kan de fabriek van de aardbei in de opknoping potten en containers (om het een versiering look), of in bed. Het bed moet goed bebouwd worden, en de bodem los tot op een diepte van 12 tot 15 inch, met een dikke laag compost. Plant ze in rijen die zijn 4 meter uit elkaar staan. Het wordt algemeen aanbevolen om de wortels in water weken ongeveer een uur vóór het planten. Plant de planten ongeveer 20 centimeter van elkaar in de rijen in de grond diep genoeg om de wortels te dekken. Als u al een plant die ontsproten is lopers, dan gewoon weg strekken de loper van ouder plant, en ofwel plant hem in de a gat in de grond of in pot. In de tijd van een maand, zal de dochter plant sterk genoeg om te overleven op zijn eigen, dus verbreken de verbinding met de moeder plant. Waterplanten en adequaat per eis, meer tijdens droge periodes, en verwaarloosbare hoeveelheden tijdens winters. Lees meer over tips voor de teelt van aardbeien in opknoping potten en containers.
Bemesten en Pest Control: gebruik een goed uitgebalanceerde meststof speciaal ontworpen voor aardbeien. Bemesten met een 10-10-10 (NPK) meststoffen voor het planten en na de fruitoogst. Niet teveel te bemesten, omdat het de vrucht opbrengst te verminderen, en maak uw planten meer vatbaar voor ziekten. Aardbeien zijn gevoelig voor virussen meestal veroorzaakt door te veel water. Zorg ervoor dat u de plant water alleen in de ochtend, zal dit de bladeren droog in de loop van de dag. De meeste bugs kunnen worden bediend met een antiseptisch spray. De vrucht moet de grond niet raken, als het zou kunnen beschadigd raken en de verspreiding infectie aan de plant. Mijten en bladluizen, en grauwe schimmel en meeldauw zijn enkele van de ziekten en plagen die schade op uw bedrijf kan toebrengen.
Lees meer over de verzorging van de aardbeiplanten te nemen
Tips voor de teelt van aardbeien; Meststoffen voor aardbeien; Snoei de plant alleen de dode hoofden te verwijderen, en besmette stengels en vruchten. Mulch om onkruid vrije grond rondom de fabriek te garanderen. Aardbeiplanten zorg ook zorg voor de winter aardbeien, ervoor te zorgen dat uw installatie de winter overleeft. Hoewel een vaste plant, moeten ze worden vervangen door nieuwe lopers elke paar jaar een gestage stroom van de opbrengst, jaar na jaar te verzekeren.

No comments:

Post a Comment