Thursday, 3 May 2012

Pipal boom

In een tijd waarin bomen alleen maar worden beschouwd logs van hout, zijn niet veel van hen behandeld als de Boddhi boom, dat verband vindt in vele culturen van Azië. Vóór de bespreking van de Boddhi boom in detail, laten we eerst een blik op zijn wetenschappelijke indeling te nemen.
Koninkrijk: Plantae; Divisie: Magnoliophyta; Klasse: Magnoliopsida; Orde: Rosales; Familie: Moraceae; Genus: Ficus; Soort: Ficus religiosa
Boddhi Boom: Historische betekenis; Historisch gezien is het Boddhi boom heeft een veel betekenis. Het is een van de oudste bekende afgebeelde bomen. De eerste referentie van de Boddhi boom werd aangetroffen op een zegel ontdekt op Mohenjodaro, een van de belangrijkste steden van de Indusbeschaving, die toont de Boddhi aanbeden. Resten van een Boddhi-vormige blad en werd ook gevonden in de opgraving gebied, waar ooit de oude stad stond.
The Boddhi is een van de langst levende bomen, die uitgewerkt is door het feit dat de Shri Maha Bodhi boom, gelegen in Bodh Gaya, in de Indiase deelstaat Bihar, een bekende plantdatum van 288 voor Christus Dit heeft, is de oudste, geverifieerde leeftijd van enige angiospermen of bloeiende plant. Zoals werd beweerd door velen, was dit zeer boom, in Gaya, waaronder Siddharta Gautama, de stichter van het boeddhisme bereikte verlichting of bodhi, en werd bekend als Gautama Boeddha of meer algemeen als de Boeddha. Zelfs Heer Boeddha heeft geciteerd: 'Hij die aanbid de Peepal boom zal dezelfde beloning krijgen als hij aanbad mij in persoon'. Het is voor deze precieze redenen dat deze boom is zo heilig voor de volgelingen van het boeddhisme.
Hindoes in India, houden ook deze boom (ook wel Asvattha), in hoog aanzien. Zij geloven dat de Heer Vishnu werd geboren onder deze boom en Heer Krishna stierf onder het. Ook omdat de Vedische periode zijn de Hindoe-heilige mannen is bekend om te mediteren zittend onder deze boom. Vandaar dat deze boom is ook heilig voor de volgelingen van het hindoeïsme.
Pipal boom feiten; De Boddhi of heilige vijgenboom, is wetenschappelijk bekend als Ficus religiosa. The Boddhi boom een ​​soort de banyan vijg inheemse regio uitstrekt van het Indische subcontinent naar Indochina en Zuidwest China. The bladeren zijn hartvormig peepal of hart-vormig, met een duidelijk verlengd tip. Het is een middelgrote boom en sport een grote kroon met takken die wijd spectaculair. De Boddhi boom is een bladverliezende boom die tot 100 meter hoog, met een stam die is bijna 10 meter in diameter. De boom werpt zijn bladeren in de maanden maart en april, die bedragen tot het voorjaar in en rond het Indiase subcontinent. The Boddhi draagt ​​een vrucht, een kleine figuur, die rijpt in de maand mei. Deze vijgen groeien in paren, net onder de bladeren en zien eruit als paarse bessen. De schors van deze boom is licht grijs, glad en pelt af in patches.
Pipal boom: een boom van Groot-gebruik daarvan, de Boddhi boom wordt gebruikt voor een aantal van Ayurvedische medicinale doeleinden. Ze zijn als volgt:; Raw sap van de plant peepul blad is zeer effectief in het arresteren van overmatig bloeden. 50 ml sap of 1 eetlepel van dor blad poeder met water innemen, kan wonderen verrichten naar deze zaak. Dit recept wanneer het wordt gebruikt met gelijke hoeveelheid van de offerte van bladeren, koriander en suiker kan optreden tegen dysenterie. ; Peepal bladeren worden ook gebruikt voor de behandeling van de bof en steenpuisten. Het blad beklad in ghee of boter kan worden gezwachteld lauw over het getroffen gedeelte. ; Een populaire remedie voor overmatig urineren in geelzucht patiënten is het weken een stuk schors peepal een nacht in water en consumeren het water de volgende ochtend. ; Juice uit Boddhi bladeren en hield buurt van een brand, kan gebruikt worden als oordruppels. ; De bladeren zijn effectief tegen allerlei hart-en vaatziekten. Voor deze, genieten van de bladeren 's nachts in het water, destilleren de volgende ochtend en vervolgens op te slaan. Ongeveer 15 mg van deze oplossing kan worden toegediend driemaal daags. Het is bekend om effectief te zijn in de behandeling van hartkloppingen en cardiale zwakte. ; Sap van de wortel schors is effectief tegen jicht en stomatitis, geneest zweren en verbetert granulations. Kauwen van de wortels van deze boom, is bekend dat tandvleesproblemen te voorkomen. ; Pipal is een uitstekende remedie voor de nek ziekte klierziekte, dat gezwollen lymfeklieren oorzaken. Een pasta bereid door stampen zijn wortels onder water, wordt toegepast op de aangetaste zone van de hals. ; Pipal bladeren zijn gebruikt tegen kneuzingen en wonden voor jaren. Fijngemalen bladeren vermengd met rietsuiker worden gemaakt in de pillen. Een pil per dag ingenomen met melk, is een effectieve pijnstiller. ; De Boddhi fruit is ook nuttig bij de behandeling. Poedervorm gedroogde vijgen fruit is zeer gunstig tegen astma. ; De Boddhi boom vindt een paar meer diverse toepassingen en ze zijn als volgt. ; Bast van de Boddhi kan worden gebruikt om tannin, die wordt gebruikt voor leer behandeling te vervaardigen. ; Donkerrode kleur kleurstof wordt gewonnen uit Boddhi boombast. ; In India, gedroogd Boddhi bladeren worden gebruikt voor de decoratie. The peepal bladeren worden verzameld, gereinigd, gedroogd en vervolgens beschilderd met het goud acryl, om hen te behouden voor de toekomst. ; De bladeren worden ook gebruikt als kamelen en olifanten voedergewassen vanwege de voedingswaarde en medicinale waarden. ; Dit concludeert de korte inzicht in deze zeer gunstig boom. Boddhi bomen door zelf het voordeel van de mensheid op verschillende manieren, en nu heb je een eerlijk idee hoe. Hoop dat dit hart-gebladerde heilige boom woont voor altijd in je hart!

No comments:

Post a Comment