Sunday, 20 May 2012

Sago Palm Problemen

De sagopalm is botanisch bekend als Cycas revoluta, en hoewel hun uiterlijk is zeer vergelijkbaar met een palm, zijn ze niet, noch doen zij behoren tot de palmbomen familie. Ze zijn cycadeeën, behorende tot de divisie Cycadophyta. Sagopalmen worden gekenmerkt door een groep van zaadplanten, dat een stevige stam en een grote kroon van helder groen samengestelde bladeren hebben. Inheems in het zuiden van Japan, sagopalmen nu in de volksmond gekweekt als sierplant landschapsarchitectuur plant of een overdekt kamerplant in warme gematigde en subtropische gebieden.
Sago Palm; De sago plant is een zeer langzaam groeiende plant, te bereiken de maximale hoogte van 20 meter plus, het heeft een goede 50-100 jaar. De stam is laag en meerdere vertakking, met elke tak de productie van nieuwe blad hoofden. De bladeren zijn een helder groen, glanzend in sommige soorten, teruggebogen naar het einde, en ongeveer 20-60 cm lang. Als sago plant een vruchtbare leeftijd heeft bereikt, draagt ​​een veer-achtige rozet. Wordt tweehuizig in zijn geslachtelijke voortplanting patronen, de mannetjes dragen kegels en de vrouwtjes beer groepen megasporophylls op afzonderlijke planten. De sago palm behoort tot het Mesozoïcum, en om deze reden zijn bijnaam als 'levende fossielen'.
Sago Plant Care; Sago Palm is een lange levensduur plant, en eenmaal geplant niet willen worden verplaatst. Overigens, zoals de verspreiding ervan is vrij groot, moet de locatie worden gekozen met de zorg voor haar groei. Deze oude plant is zeer winterhard, zal het overleven extreme hitte, koude, zelfs vorst. Het ligt licht, maar niet direct harde zon, de bladeren hebben de neiging om een ​​geel-bruin met een teveel aan blootstelling aan de zon. Buiten, moet het worden geteeld in gedeeltelijk schaduwrijke gebieden en binnenshuis, in de richting van een lichtbron. Het doet het zeer goed in goed gedraineerde, zandige grond rijk aan humus. Hoewel tolerant ten opzichte van droogte, kan het niet tegen te veel water, dus vermijd moerassige plaatsen en waterkerende bodem. Ze water bij de top bodem droogt volledig op. De sagopalm niet graag teveel gieter, vooral winter. Een feed van een evenwichtige meststof tijdens de actieve groei van het seizoen; maart tot september, 2-3 toepassingen tussen deze tijd is meer dan genoeg om deze plant gezond. Vermijd overmatige bemesting, het zal verwelken de bladeren. Lees meer over sagopalm zorg.
Sago Palm problemen; Sago Palm problemen variëren van een oneven plaag die kan aanvallen, om haar groeiende en toxiciteit problemen. Sommigen van hen hebben hieronder vermeld.
Schalen: een besmetting van de schalen kunnen ruïneren de verschijning van de sagopalm, het draaien van de gele bladeren. Schalen verschijnen als kleine, soms kleverige witte vlekken op de onderzijde van de bladeren van de plant. Aangevinkt, kunnen ze uitbreiden tot de stam en wortels als goed.
Grote bladeren: Hoewel dit niet een van de belangrijkste problemen met sagopalmen, zijn mooie bladeren moeten schoon worden gehouden en vrij van alle wind geblazen bladeren of dode insecten die vast komen te zitten in haar bladeren. Rottende afval kan leiden tot een scala van schimmelinfecties, beschadiging van de plant.
Toxiciteit: Hoewel een populaire landschapsarchitectuur plant, doe sagopalmen niet vinden veel voordeel met huis tuin telers, met name eigenaren van gezelschapsdieren vanwege de hoge niveaus van toxiciteit. Binnen 12 uur na consumptie van sago palmbladeren, huisdieren en mensen kunnen ervaren interne bloeden, zwakte, braken, diarree, toevallen, leverfalen, enz. Volgens de Animal Poison Control Center (ASPCA), een sterftecijfer van 50 tot 75 procent na inname van sagopalm is geschat tussen de huisdieren.
Een ander sagopalm probleem zijn onder meer de trage groei, een paar centimeter per jaar, maar dan een plant liefhebber niet echt rekening met de wachten!

No comments:

Post a Comment