Thursday, 24 May 2012

Osage Orange

De Osage oranje (Maclura pomifera) fruit is noch een oranje en evenmin behoren tot de oranje familie. Het is een lid van de moerbeiboom familie en krijgt zijn naam omdat het lijkt alsof een sinaasappel van een afstand. De bloemen van de Osage oranje plant zijn groen van kleur en ze bloeien in de maanden april tot juni, waar wordt gevolgd door de vorming van vruchten die geel groen zetten rijpen en vervolgens af te vallen in de maanden oktober en november. De Osage oranje zaden zijn de enige eetbare delen van deze vrucht.
Osage Orange Tree; De Osage Orange Tree, ingedeeld onder de loofbomen type, is een inwoner van Oost-Oklahoma en sommige delen van Texas, Arkansas en Missouri. Het is een doornige boom en schuurtjes uit de bladeren en bloemen in de herfst. De boom is dioeceous met aparte mannelijke en vrouwelijke planten. Het groeit tot ongeveer 40 tot 60 meter en de omtrek van de schors is ongeveer 4 tot 7 meter. De levensduur van deze struik is ongeveer 75 jaar en ze kunnen vrucht na 8 tot 12 jaar. De schors van de boom is dik, schilferige en bruinachtig oranje van kleur met diepe groeven. De kleur van de jonge takken zijn groen en draai langzaam vaal oranje bruin als de boom rijpt. Het hout en de bast is hard en sterk en kan gemakkelijk worden gevormd.
De bladeren zijn 3-6 cm lang en taps naar het einde. Ze goudgeel geel in de winter waardoor de boom een ​​mooie look. De bloemen zijn lichtgroen van kleur en zijn klein in omvang. De bloemen na bestuiving vorm vruchten die Osage oranje zaden dragen. De vruchten van Osage Orange boom wordt ook wel 'meerdere vruchten' zoals ze zijn gevuld met vele kleine zaden.
Osage oranje boom wordt meestal gekweekt in vruchtbare bodem, maar vereist geen bepaald type van de bodem om te groeien. Je nodig hebt om deze bomen te snoeien omdat ze overwoekeren erg snel. De struik heeft insectenwerende eigenschappen en dus is het een goed idee om deze plant rond het huis.
Osage Orange Hout; De Osage oranje boom geeft een lichte geur van de vrucht. Het binnenste gedeelte van de Osage oranje hout is licht geel van kleur. Dit hout is beroemd om haar vele toepassingen waarvoor deze bomen worden gekweekt op een grote schaal in de Midwest. Als de boom bestaat uit doornen de bomen worden vooral gebruikt om palen te maken. Door zijn sterkte en duurzaamheid de Osage oranje hout wordt gebruikt om bogen en pijlen te maken. Deze eigenschap van de Osage oranje hout is benut voor een zeer lange tijd door de Native Americans. Het hout kan ook worden gebruikt om meubels zoals tafels, stoelen en kasten te maken.
Osage Orange vruchten en zaden; De vruchten, zoals het eerder over zijn rond en groen gesproken, met een ruw oppervlak en zijn gevuld met een melkachtige latex vloeistof. Zodra de bloemen worden bestoven, de vruchten te ontwikkelen en alleen de jonge vruchten zijn groen van kleur. De gerijpte vrucht wordt goudgeel en valt uit na ongeveer zes maanden. Zodra de vrucht eraf valt, zijn de zaden bloot en zij krijgen, hetzij in de grond ingegraven, die aanleiding geeft tot een ander De boom is dioeceous met aparte mannelijke en vrouwelijke planten of worden uitgevoerd door vogels en insecten naar andere gebieden. Op deze manier de natuurlijke teelt van de boom wordt uitgevoerd.
Osage Orange Gebruikt; Elk deel van de Osage sinaasappelboom is nuttig op een bepaalde manier of de andere. De Amerikaanse Indianen gebruikt de takken en de stam van deze boom om oorlog clubs en strikjes zorgen voor een zeer lange tijd. De schors wordt gebruikt om meubels te maken. Als de rijpe Osage oranje vrucht is fel oranje van kleur ze kunnen worden gebruikt om kleurstoffen te maken.
De wortels groeien erg snel en ze zijn rijk aan middelen. Ze zijn geconcentreerd met 2,3,4,5-tetrahydroxystilbene die fungeert als een insectenwerend hoewel het niet de insecten te doden. De wortels hebben geneeskrachtige eigenschappen en kan gebruikt worden om irritatie van de ogen te verlichten. Bovendien, noch de bomen besmet raken door een schimmel of ongedierte evenmin rot, dus het is absoluut veilig om ze te hebben rond het huis. De mannelijke Osage oranje boom kan worden gebruikt als sierplant als de bladeren van deze bomen zijn glad en hebben een glazuur.
Dit waren een paar fantastische feiten van Osage oranje en hun toepassingen. De Osage sinaasappelbomen worden gebruikt als sierplanten en je kunt kiezen om ze te planten in uw tuin. Dus, als je een boom minnaar, moet u een Osage sinaasappelboom.

No comments:

Post a Comment