Saturday 12 November 2011

Anahata Chakra

We allemaal moet hebben gehoord over chakra, waarschijnlijk in onze yogalessen of in sommige spirituele discoursen. Velen van ons moeten weten wat deze chakra's zijn en waarom ze worden verondersteld te zijn van cruciaal belang voor onze algehele gezondheid. Voor de niet-ingewijden, chakra's zijn niets anders dan energie centra van ons lichaam. Zij kunnen worden opgeroepen als de openingen van de energiestroom en zijn verantwoordelijk voor onze emotionele, mentale en fysieke gezondheid. De oostelijke filosofie, met name de Indiase filosofie van Tantrische meditatie is gericht op de regulering van de chakra's, voor het schalen hoogten in de spirituele reis van een individu.
Zin van Anahata Chakra
Het woord 'chakra' is afgeleid van het Sanskriet woord, chakra Dat betekent 'wiel'. Deze chakra's zijn vermoedelijk op in de vorm van bewegende wielen die energie uitstralen in en uit het lichaam. De wielen of chakra's draaien als een wiel of met andere woorden de energiestroom van de chakra's overgedragen aan de lichaamsdelen. In het menselijk lichaam, zijn er 7 primaire chakra's en diverse andere kleine chakra's. De kleinere punten van chakra's worden genoemd als meridianen en dit zijn de punten die in genezing gebruikt door de Chinese methoden van acupunctuur. Deze chakra's zijn genoemd in bijna alle religieuze en spirituele teksten, in een of andere vorm. Deze energie centra zijn specifiek verband houden met enkele individuele orgel en regelen ze de gezondheid van dat orgaan. Lees meer over energie-centra of chakra's.
Het woord 'Anahata' betekent 'ongeslagen geluid' en het is zo genoemd omdat het wordt beschouwd als het centrum van nada, de hindoe centrum van innerlijke stem. Anahata chakra is het vierde chakra van het lichaam en net als andere chakra's is aangesloten op een deel van de hersenen. Het deel van de hersenen dat creatieve vermogens bevordert in ons net als die van muziek, dans, schrijven, enz. is gekoppeld aan de Anahata chakra. Volgens de tantrische filosofie, de Anahata chakra of het hartchakra is de zetel van Shiva en Shakti. Deze twee tonen de krachten van het bewustzijn en creativiteit. Shiva wordt afgeschilderd als een opwaartse driehoek (het verhogen van het bewustzijn) en Shakti is verbeeld door omgekeerde driehoek, dat is de bron van creativiteit. Wanneer het niveau van Anahata chakra is bereikt, een persoon raakt hoogtes van creativiteit. Voor de jeugd in de leeftijd van 20 tot 28 jaar, is het hart chakra, Anahata dat is meestal dominant en men begint te ervaren krachtige emoties van liefde en mededogen. Het is dit centrum, dat helpt bij het besef dat hoewel alle mensen zijn verschillend en hebben hun eigen karmische cyclus, in de kern, zijn allemaal de manifestatie van de universele kracht. Lees meer over chakra meditatie voor beginners.
De tantrische geschriften oproep Anahata chakra als het wishful vulcentrum en wanneer men op het niveau van Anahata chakra een persoon vindt dat al zijn wensen uitkomen, als hij een oplossing te vervullen zijn. De anâhata chakra helpt ons om liefde te uiten en de blokkering van dit chakra leidt tot een gebrek aan compassie en hart-en vaatziekten. De anâhata chakra helpt ons om een ​​evenwicht te bewaren in het midden van dualiteiten. Het helpt ons om te integreren lichaam en geest, mannelijk en vrouwelijk, persona en schaduw, ego en eenheid en diverse andere dualiteiten. Het helpt ons te zien de gevoelens van het hart van een toestand van compassie en acceptatie.
Er zijn verschillende Anahata chakra asana's die kunnen helpen een te reguleren en te handhaven goede doorstroming van energie in de Anahata chakra. Cobra (Bhujangasana), Sunbird (Chakravakasana), Bridge vormen (Setu bandhasana) en Kikker (Mandukasana) zijn enkele van de Anahata chakra asanas. Alvorens in te gaan om een ​​van deze asana's, is het belangrijk dat u vakkundig begeleid door een deskundige yoga trainer, die heeft een diepe kennis over de chakra's en hun functies. Het is raadzaam om nooit tantrische yoga asana's te starten zonder de begeleiding van een spirituele goeroe. Lees meer over yoga houdingen en tantrische yoga-oefeningen.
In de yoga-genezing, is het gebruikelijk om de verschillende chakra's in evenwicht in de zoektocht naar holistische gezondheid te bereiken. Ziekte of verstoring in de energiestroom van een van de chakra's zich manifesteert in de vorm van ziekten of andere complicaties. Elk chakra heeft zijn eigen unieke frequentie van de trillingen, symbool, kleur en geluid dat het is afgestemd. Dit is de reden waarom muziek en diverse religieuze hymnen een rustgevend effect op ons hebben. Als een van onze onevenwichtige chakra bereikt evenwicht, voelen we ons gezond en fit, terwijl als er een obstructie in de energiestroom van de chakra, leidt het tot problemen. Lees meer over genezing langs geestelijke weg.
Is het mogelijk voor ons om de chakra's te zien met het blote ogen? Het antwoord is Nee Deze chakra's niet kunnen worden gezien door de ogen naakte, echter spiritualiteit zoekers die zich op een pad van spirituele reis noemde het gezien te hebben hen tijdens hun gevorderd niveau van bewustzijn. Chakra's zijn slechts vormen van energie in ons fysieke lichaam eerder dan fysieke entiteiten, dus om ze te zien, moeten we ons niveau van bewustzijn te verhogen door het beoefenen van diverse tantristische vormen van yoga en meditatie zoals vele spirituele mensen doen.
U kunt meer lezen op:; 2e chakra; Bhuta Shuddhi, Reiki, Er wordt gezegd dat als je eenmaal de controle van alle chakra's krijgen een keer of je wint ze, je kunt bereiken 'verlichting' of het uiteindelijke doel van de menselijke ziel. De anâhata chakra is een van de belangrijkste energie-centrum in het lichaam en regelmatige beoefening van yoga-oefeningen kunnen houden onze energie centra in evenwicht. Het is niet nodig en vaak is het niet mogelijk leek betrokken te raken bij hogere vormen van yoga-meditatie, dus slechts een paar ademhalingsoefeningen in onze dagelijkse levensstijl kan ons helpen om onze mentale en fysieke gezondheid stabiel.

No comments:

Post a Comment