Wednesday 30 November 2011

Jasmine Plant Care Indoor

Iedereen die eigenaar is van een jasmijn plant zal het ermee eens dat zijn naam afleiding van Jasmine van het Perzische woord Yasmin, die gave van God betekent, opgaat. Met haar geurige verzameling van wit tot crème bloemen genesteld tussen glossy helder groene bladeren, gecombineerd met zeer weinig jasmijn plant overdekt schelen, het is al lang genoemd als een favoriete kamerplant en als tuinplant. Jasmine plantenrassen omvat meer dan 200 natuurlijke en gecultiveerde soorten, en is een geslacht van struiken en wijnstokken in de Oleaceae (olijf) familie. Jasmine is inheems in Azië, Afrika en Europa. Botanisch jasmijn staat bekend als Jasminum polyanthum en groeit zeer goed in tropische omstandigheden. Jasmine heeft vele toepassingen en is bijna net zo belangrijk als de goudsbloem als het gaat om traditionele bruiloften en religieuze functies in Azië. Jasmijn thee is ook zeer populair onder liefhebbers van kruidenthee.
Jasmine Plant; Afhankelijk van de soort, zal een jasmijn groeien als een kleine plant, een struik of een klimplant met houtige wijnstokken. De jasmijn is een groenblijvende plant met een aantal rassen wordt bladverliezende in de natuur. De bladeren zijn glanzend, ongeveer 2 - 3 cm lang, opgesteld tegenover, eenvoudige en gezamenlijk in een tri-foliate of geveerd patroon met vier tot negen blaadjes. De bloemen zijn geurende en in tegenstelling tot de normale norm van met vier kroonbladen bloemblaadjes net als de meeste bloemen in haar geslachten in de Oleceae familie, heeft het meer dan vijf lobben, sommige hebben negen ook. Zowel bloemen als bloemblaadjes worden gebruikt om kransen en andere versieringen te maken. De Jasmine plant zal groeien overal tussen 10 - 15 voet met een 4 - 6 voet verspreiden.
Winter Jasmine Planten; In tegenstelling tot andere jasmijn bloemen, de winter jasmijn bloem is geel van kleur. Inheems in China, werd ingevoerd naar Groot-Brittannië in 1845 door Robert Fortune, een Schotse botanicus en reiziger. De stengels van de winter jasmijn plant zijn een felgroene dat Nestle clusters van kleine heldere gele bloemen in de winter. Ze zijn gekweekt rond mei tot juli en bloeien tussen december en maart. Jasmine planten zijn vaste planten en tuinieren van deze kan worden gedaan in verschillende bodems. Ze maken voor populaire kruipend wijnstokken die kan worden gebruikt om muren, schuttingen, trellis sieren, of afgeworpen vanuit opknoping potten.
Jasmine Plant Indoor Care; Jasmine is een zeer adaptief plant die het goed doet met een minimum aan zorg. Jasmine kan gemakkelijk worden vermeerderd door stekken. Neem gezonde stekken en duik ene uiteinde in de beworteling oplossing en plant het in de bodem, hetzij in de grond, of een pot. Beginnen snijden tijdens de lente en zomer, bij voorkeur tijdens de periode van juni tot oktober en niet in de buurt winterseizoen.
Hoe planten Jasmine; Ze groeien goed in de reguliere tuinaarde, is dat licht bemest en staat van het behoud van matige hoeveelheden vocht. Bodems die zwaar en te behouden overtollig vocht maakt het drassige, beschadiging van de plant bloemen draagkracht en verwelken de bladeren. Voor de teelt van jasmijn binnenshuis, is het beter om ze te planten in de leem-based potgrond. Neem een ​​container of een pot die de uiteindelijke grootte, dat je zou willen houden zou steunen. Vul de container ¾ met aarde en plant de jasmijn bewortelde stekken in. Voeg de teelaarde gemengd met een aantal organische compost aan de container. Waterput, zodat de pot om stil te staan ​​om het overtollige water uit afvoer. Verplaats daarna om haar definitieve plaats staat. Vergeet niet om een ​​water-plaat onder je pot als je niet wilt dat uw ramen dorpels of vloeren vlek plaats. Lees meer over container tuinieren.
Groeiende Gids voor Jasmine Planten; Adequate light voor binnenshuis groei is een ander belangrijk aspect voor hun gestage groei en een goede show van bloemen. Plaats de jasmijn plant in het volle licht maar niet in direct zonlicht. Ze zijn zelfs tolerant ten opzichte van gedeeltelijke schaduw of zeer heldere gefilterd licht. Te allen tijde moet de jasmijn plant ontvangt ten minste 4 - 6 uur direct zonlicht of gefilterd licht. Het water vrij in het groeiseizoen en spaarzaam in de winter. Bescherm uw plat tegen de wrede winter droge periodes door het verplaatsen van deze weg van de wind weg, en ook mulch te houden de wortels en de bodem warm. Lees meer over soorten mulch en tips voor mulchen.
Jasmijn struiken en wijnstokken moeten worden opgeleid als ze jong zijn; stengels, trellis en ondersteuning moeten worden verstrekt per de beoogde vorm en grootte. Men kan de trein de jasmijn wijnstok om naar beneden parcours van een opknoping pot. Een jonge Jasmine moet worden geknepen van de toppen laterale groei en bestrijding van de totale groei te vergemakkelijken. Harde snoeien kan worden gedaan om een ​​plant te hervormen of voldoende licht en lucht beweging te geven aan een verwarde of bossige plant. Voeg meststof dat een gezonde maar een matige dosis van fosfor en kalium heeft, twee keer in het jaar, eenmaal na jaarlijkse snoeien, en opnieuw vóór het begin van het bloeiseizoen. Fosfor bevordert de wortelgroei en bevordert blad en bloemknop groei, en kalium zorgt voor de bloemen en bladeren met koolhydraten en eiwitten te maken gezond. Te zorgen voor goede jasmijn het verzorgen van planten, bemesten te voorkomen volledig in de herfst en winter, als de plant is in een semi-slapende fase op dit moment. Een gemeenschappelijke jasmijn plantenziekte is de poederachtige meeldauw, die gemakkelijk kan worden bediend met een fungicide spray. Een andere ziekte opgemerkt op jasmijn stengels zijn klein tot groot, bruin of zwart laesies die heel verspreidde zich snel, en hebben bekend dat de plant te doden. Immediately snoeien en branden zoals stengels, en spray specific fungicide en een desinfectans verspreiding ervan te controleren.
Jasmijnplant indoor zorg omvat ook opnieuw oppotten, als en wanneer de plant de pot, en alleen in het voorjaar overwoekert. Jasmine Flower releases haar geur 's nachts, na de zon onder is en wordt meestal' s morgens vroeg geplukt. Vergeleken met de bloem, het is de knoppen die meer geurig. Dus kom op en lange genieten van de zoete geur de hele dag en het jaar!

No comments:

Post a Comment