Friday 18 November 2011

Hyacinth Bean Vine

Een soort van boon in de familie Fabaceae, de hyacint boon wijnstok groeit gedurende de tropische gebieden van Afrika, India en Indonesië, waar het is meer een voedselgewas dan een sierplant. Hoewel niet op grote schaal geteeld, is een traditioneel gewas voor de Afrikanen al vele jaren.
Hyacint Bean wijnstok; De hyacint boon vine overal kunnen groeien tussen de 4 tot 15 voet in hoogte afhankelijk van het ras. Het hoeft niet een grote achterstand te verspreiden. Zijn licht aromatische blad is blauwgroen van kleur en textuur vlot. Wat interessant is aan deze wijnstok is zijn paarse bloemen en opvallende paarse zaaddozen bekend als komak, die worden gedragen op de wijnstok bijna het hele jaar (afhankelijk van wanneer het was geplant)), behalve de winters. Een voedselgewas, is het niet alleen eetbaar voor de mens, maar ook voor de vlinders en kolibries, echter voor de mens de zaden zijn giftig als ze hoge concentraties van cyanogenische glucosiden bevat. Ze moeten gekookt worden voor een langere tijd, zodat ze eetbaar zijn. Lees meer over giftige sierplanten.
Hoe om te groeien een hyacint Bean wijnstok; Een mooie sier wijnstok, geteeld op trellis en schermen, een hyacint boon wijnstok is zeer weinig eisen voor haar gezonde groei. Want het is een snelle groeier, zo'n 10 - 15 centimeter per seizoen, zal men het moeten bieden voldoende steun.
Zaaien: deze wijnstok kan gestart worden met paarse hyacint bonen vine zaden. Als de zaden zijn groot in omvang, kunnen ze direct gezaaid in de beoogde locatie. Week de zaden voor een paar uur in water om hun zaden ontkiemen te versnellen. Men kan ze ook zaaien in piepschuim glazen. Ze doen niet graag hun wortels te worden verstoord, vandaar voorkomen verplanten. Ze zijn winterhard bodem, maar om te groeien ze snel, gebruik goed gedraineerde compost rijke grond. Zaai de zaden 1 ½ centimeter diep, en zes centimeter uit elkaar. Zaaien na de laatste vorst datum. De zaden zullen ontkiemen in twee weken tijd, houdt de bodem vochtig tot ze doen.
Na het planten Care: Growing een hyacint boon vine eenvoudig is, moeten ze gewoon veel zon en veel vocht. De bodem moet vrij aftappen, en niet vochthoudende. To garanderen een lange levensduur, toe te voegen ofwel organische compost of een langzaam vrijkomende meststof, elke maand tijdens het groeiseizoen. Voeg een gezonde dosis kalium voor gebladerte groei, en wanneer je de knoppen verschijnen gebruik van een fosfor gebaseerde formule meststof op overvloedige bloei en zaad dragende te bevorderen zien. De hyacint boon wijnstok is gevoelig voor vorst. Ervoor te zorgen dat ze winters overleven, kan men moeilijk snoeien en mulch om hen heen. Een van de beste eigenschappen over deze wijnstok is dat er nauwelijks enige insecten, parasieten of ziekten problemen die aandoen hen. Snoei all dode stengels en bloemen deadheads. Wordt een wijnstok is het natuurlijk dat ze verstrikt in elkaar, om te voorkomen dat snoeien een innerlijke stengels te verhogen lucht en licht verkeer. Regelmatige lichte snoei zal ook de bloei.
Voor de komende seizoenen groei, gewoon verzamelden zaden van de zaaddoos die gedroogd op de wijnstok zelf. Hyacint boon wijnstokken met haar prachtige bloemen en zaadbollen genesteld tussen de bladeren hebben een heel aantal toepassingen, een scherm, hek, hekwerk, trail ze langs een vensterbank of ze gewoon groeien in een opknoping mand en laat de bloem bloeit pad af.

No comments:

Post a Comment