Monday 7 November 2011

Rozemarijn Herb Care

Inheems het Middellandse Zeegebied, de rozemarijn is een populair lid van de mint familie Lamiaceae, en net als de meeste of zijn neven, is aromatisch en probleemgebieden als keukenkruid. Het kruid naam is afgeleid van de Latijnse naam Rosmarinus, afgeleid van de woorden ros en Marinus, wat betekent dat de dauw en de zee, respectievelijk. Voordat ik vertel je alles over rozemarijn kruid zorg, een beetje over de plant.
Rozemarijn Herb Informatie; Het kruid een rijke historie in verband met het heeft, het symboliseert loyaliteit en vriendschap, en gebruikt in de traditionele bruiloften als begrafenissen. Het is gebruikt sinds de oudheid als een belangrijk ingrediënt in de Mediterrane keuken. Rozemarijn is een overblijvend kruid en afhankelijk van de cultivar zal rechtop, trail of als een struik groeien. Het kan opgroeien tot vijf meter hoog. Het blad is naald zoals bij elk blad een helder groen en zeer geurig. Medio voorjaar de rozemarijn plant draagt ​​blauwe bloemen en bruine zaden blijven tot de zomer. De rozemarijn kruid zo populair is geworden; zowel vers als gedroogd, dat haar wordt geteeld in meeste delen van de wereld, waar het klimaat gunstig is voor de groei. De bloemen zijn ook eetbaar en worden gebruikt als vers garnituur in salades.
Rozemarijn Herb Care; Rosemary kruiden zowel geschikt voor; zowel ter plaatse als container tuinieren. Als het blad is mooi en geurig kan ook gebruikt worden in het landschap naast een kruidentuin. Dit kruid is gemakkelijk te kweken en aanbevolen als de eerste om te proberen voor amateur-tuiniers. Rozemarijn kan worden doorgegeven door middel van stekken en zaden. Als u van plan om ze te starten vanaf zaden, het genieten in het water een paar uur voor het zaaien. Bij voorkeur worden gestart hen binnen zes tot acht weken voor het begin van vorst te versnellen het kiemproces. Spreid ze lichtjes in een container van goed uitlekken zaaimedium, bevochtig de zaden en bewaar deze op een donkere koele plaats. Zodra ze ontkiemen verplaats ze naar zonnige plek, niet direct, maar langzaam acclimatiseren hen om volledige of gedeeltelijke zonlicht. Voor de voortplanting door middel van stekken, neem dan een jaar oud gezonde stam, laat deze in root hormoon oplossing en plant het in een container. Transplantatie zodra de kapvormen gezonde wortels.
Zorg en de groei van Rosemary; Rosemary prefer volle zon tot gedeeltelijke schaduw en zal het goed doen in de meeste grondsoorten. Ze kunnen niet tegen water te loggen bodem en teveel schaduw. Ze zijn heel tolerant ten opzichte van droge grond en droogte, zoals de voorwaarden. Het kan vorst verdragen tot zekere hoogte en met een beetje winter zorg zal ook overleven doorheen. Selecteer een locatie om je kruid, plant een punt om op te merken bij het selecteren van een ideale locatie, rozemarijn niet graag zijn wortels hebben verstoord, dus zorg dat je niet het veel te verplaatsen maken. Plant de rozemarijn plant rond maart tot mei. De grond moet deel uitmaken zand of perliet vermengd met leemachtige grond en organische compost worden. De bodem pH moet worden gehandhaafd binnen 5,0 tot 7,5 evenwicht.
Rozemarijn planten dient alleen te worden bewaterd als de bovenste bodem voelt een beetje droog, of volgens de klimatologische omstandigheden. Verwaarloosbare hoeveelheden water moet worden toegevoegd tijdens winters. Te veel vocht in de wortels zal bevriezen ze als de temperaturen dalen. Ze vereisen heel weinig eten, voeden slechts een keer per maand met vloeibare meststof tijdens hun groeiperiode; van maart tot oktober. Rozemarijn vereist geen zware snoeien, op slechts een paar snufjes om ze te laten bushier en een paar afwerking nadat ze gebloeid hebben alle deadheads te verwijderen. Ze zijn vrij ziektebestendige, met uitzondering van meeldauw, die gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd door ervoor te zorgen dat de bladeren niet nat meeste tijden en hebben een goede luchtstroom. Meer lezen over rozemarijn olie voor het haar.
Oogst je rozemarijnblaadjes op warme zonnige dagen. Gebruik ze vers of droog ze en bewaar ze in een gesteriliseerde pot. Men kan zelfs maak ze schoon en vries ze in plastic zakken. Met een basisopleiding rozemarijn kruid zorg genieten van uw eigen home grown kruiden en de voordelen ervan.

No comments:

Post a Comment