Saturday 12 November 2011

Hoe te Pinda's te kweken

Gezonde pinda's, maar bekend staat als een moer is niet echt een moer. Het is eigenlijk een peulvrucht die behoort tot de Fabaceae familie. Botanisch is het bekend staat als Arachis hypogaea, en is inheems in Zuid-Amerika, Mexico en Midden-Amerika. Vandaag is het een van de meest geteelde peulvruchten world over; 34,43 plus miljoen ton, jaarlijks. Een zeer winstgevende commerciële gewas, het groeit in regio's die lange zomers en regen hebben. Als dit het soort klimatologische regio waar u verblijft in, dan 'hoe pinda groeien' is een artikel dat u moet lezen.
Pindaplanten; van de duizend culitvars beschikbaar zijn, zijn slechts een paar op dit moment verbouwd, zoals ze zijn superieur in kwaliteit en produceren een uitstekende opbrengst. Verschillende rassen kan worden onderscheiden door hun vertakkingspatroon en tak lengte, in principe groeien ze in twee planten vormen; bos en hardloper. Stelletje variëteiten groeien rechtop, terwijl lopers groeien dicht bij de grond. Een jaarlijkse kruidachtige, pinda plant heeft een zeer slanke stengels, met bladeren die tegenover en geveerd met vier blaadjes. De bloemen, die veranderen in de pinda, are erwten-vormig. Wat is ongebruikelijk wat de pinda groei gewoonte is het bloemen boven de grond, maar fruit onder de grond, wat betekent dat de bloemen worden gedragen op delicate stengels dicht bij de bladoksels, maar bewegen in de grond om te rijpen. Bij rijpheid, de zaadhuid die wordt genoemd de mesocarp, kleur verandert van wit tot bruin, het bevat in zich, peulen, twee of drie, waarbij elk pod met een kernel (pinda). De kernel is ovaal.
Hoe om te groeien Peanuts; Wanneer u een besluit over de verscheidenheid van de pinda's die u wilt groeien, zijn best om enige kennis over de aanplant en nazorg eisen. Elke cultivar heeft zijn eigen zaaien alsmede oogstperiode. Voornamelijk vier variëteiten van pinda's worden geteeld in de Verenigde Staten van Amerika; Runner, Valencia, Virginia en Spaans. Commercieel, is alles zaaien tot oogsten mechanisch gebeuren. Deze informatie is specifiek voor thuis kwekers. Lees meer over hoe je pinda's groeien.
Bodem; Pinda's zoals bodem die los en rijk is in compost, een toepassing van organische compost tijdens het zaaien en rond de bloem bloei tijd zal hen helpen de productie een goede opbrengst. Het is van belang dat het bodem niet is waterkerende, water behoud van de bodem maakt de bodem compacte en beperkt luchtstroom naar de wortels, naast deze, losse grond is essentieel voor de peulen om zichzelf te begraven en te groeien. Tot de bodem enkele centimeters diep, een goede afwatering te garanderen. Als je de bodem nog steeds drainage problemen, iets te verheffen het zaaien rijen. De bodem pH niveaus moeten worden gehandhaafd op 5,5-7,0.
Zaaien; Pinda's kunnen alleen worden doorgegeven door middel van hun zaden, de pinda zelf. How voor pinda's groeien van zaden, het simpel is, koop gezonde pinda's, of het verzamelen hen uit de oogst van vorig jaar en goed op te slaan. De zaden zijn gevoelig voor groene schimmel, dus stof ze met een fungicide vóór de inzaai hen. De beste tijd om pinda's zaaien in de tuin is ongeveer 3 tot 4 weken na de laatste vorst datum, het vroege voorjaar. Pinda's hebben een 120 tot 140 dag wordt de plant het seizoen, de winter, vroege of late mag niet worden een deel van dit seizoen. Zaai individuele pinda zaden een of twee duim diep, en zes tot zeven centimeter uit elkaar. De rijen moeten ten minste twee meter van elkaar. Wees voorzichtig tijdens het zaaien, niet compact niet van de grond met je hand of voet. Groeiende pinda's in containers ook worden gedaan als je een kleine opbrengst, en kies vervolgens een container ten minste 60 cm breed en 20cm diep.
Na zaaien zorg; Water de bodem en, ofwel strooi, of water tussen de rijen te verlaten, totdat de rijen vol zijn. De zaden zullen ontkiemen binnen een week of zo. Houden de bodem vochtig te allen tijde. Ze groeien vrij snel vanaf het moment dat ze ontkiemen. Wat advies knijpen van de belangrijkste stam techniek om beter te vergemakkelijken stengels. Meer de stengels, meer de bloemen. De erwt als gele bloemen verschijnen in de zomer, de bloemen zijn zelf bestuiven. Zodra u de bloemen, bemesten of organische compost toe te voegen aan de bodem. Vermijd stikstof op basis van meststoffen. Wiet rond de plant, onkruid concurreren om voedingsstoffen in de bodem. Tot de bodem te maken los. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zonder verstoring van de ondiepe pinda wortels. De bloemen vind je de losse grond gemakkelijk te dringen voor het rijpen van zichzelf in fruit. Geen snoei nodig is voor pinda planten.
Oogsten; U weet dat uw pinda's rijp zijn als het blad geel en beginnen meestal verwelken, vier maanden na het zaaien. Wanneer u ziet de gele bladeren, blijven water geven, de helft van wat u de heg afgelopen maanden. Stoppen met water een paar dagen voordat je van plan bent vork uit de planten. Maak de bodem rond elke plant en ontwortelen voorzichtig. delicaat Tik de pinda pod af te schudden overtollige grond, en leg ze in een schaduwrijke plek volledig laten drogen.
Voor informatie over de voedingswaarde, zie voor pinda's voordelen voor de gezondheid.
De laatste etappe van je 'hoe pinda thuis groeien', omvat het verwijderen van alle opgedroogd bodem. Store pinda ofwel met hun schelpen intact of pel ze. Bewaren in een koele, droge goed geventileerde plaats. Geniet ervan gebrand, en met een snufje zout.

No comments:

Post a Comment